A Lenovo P11 Pro remek választás lehet azoknak, akik a táblagépüket egy hordozható laptopként is szeretnék használni, de sokallják a Samsung vagy az Apple csúcskategóriás tabletjeinek az árát.

A cég alig néhány héttel a nemzetközi bemutató után Magyarországra is elhozta a legújabb táblagépét, amit így volt alkalmunk személyesen is kipróbálni. A P11 Pro legszembeötlőbb tulajdonsága, hogy bár teljesítményben - és így árban is - inkább a középkategóriás készülékekhez közelít, azonban rendelkezik mindazokkal az extrákkal, amikkel csak az igazán profi táblagépek, nevezetesen egy a kijelző aljára felcsatolható, magyar nyelvű billentyűzettel és egy digitális tollal, ami jelentősen kibővíti az eszköz funkcionalitását.

A Lenovo előbbi kialakításában az Apple-t követte, vagyis a billentyűzet egy mágneses csatlakozó segítségével csattintható fel a táblagép aljára, ami tapasztalatink szerint nagyon egyszerűen használható és stabilan tartja a helyén a klaviatúrát. A billentyűzet egy kisebb touchpadet is kapott, így a P11 Pro gyakorlatilag egy teljes értékű, miniatűr notebookként is használható, noha a billentyűút nyilván nem olyan nagy mint egy komolyabb laptopnál. A tablet egy olyan tokkal érkezik, aminek a kitámasztója 165 fokban állítható, így a gépet kényelmesen le lehet rakni bárhova.

A Lenovo a tervezésnél komoly hangsúlyt fektetett rá, hogy a P11 Próval valóban kiválthassuk a notebookot, ezt jelzi, hogy az előlapi, 8+8 megapixeles duál kamera a kijelző hosszabbik oldalára került, vagyis a gépet letámasztva pontosan ott van, ahol lennie kell. A gyártó szerint a kamera arra is képes, hogy elhomályosítsa a hátteret, ami videomeetingeknél elég hasznos funkció lehet. A gép hátulján egy 13 és egy 5 megapixeles duál kamerát találunk, amelyek közül utóbbi nagy látószögű objektívvel van felszerelve.

Ahogy említettük, a P11 Pro inkább a középkategóriához közelít, vagyis Snapdragon 730G procit, 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet találunk benne, ami ahhoz azért bőven elég, hogy akadásmentesen futtassa az androidos alkalmazásokat. A készülék nélkülözi az olyan extrákat is, mint az 5G-s adatkapcsolat, de a hírek szerint Magyarországon a csak wifis verzió mellett LTE-s változatban is elérhető lesz, ami hagyományos Nano-SIM-mel működik.

Bár a P11 Pro nem kapott 120Hz-es képfrissítésű képernyőt, a kijelzőre más szempontból nem lehet panasz, hiszen a 2560x1600 pixeles felbontású OLED kijelző ebben a kategóriában kiemelkedően jó minőségűnek számít. Szintén kiemelkedő a táblagép hangminősége, ami a négy darab JBL hangszórónak köszönhetően Dolby Atmos hangzást tesz lehetővé. Szintén említésre méltó a készülék üzemideje, a P11 Próban ugyanis egy 8400 mAh-os akkumulátort találunk, ami a Lenovo szerint akár 15 órás használati időt tesz lehetővé. A P11 Prót az arcazonosítás mellett ujjlenyomat-olvasóval is feloldhatjuk, amit a bekapcsológombba építettek be.

Egy táblagép esetében fontos megjegyezni, hogy a P11 Pro kifejezetten könnyű és vékony készülék lett, ami 485 grammos tömegével és a billentyűzet nélkül 5,8 milliméteres vastagságával a Lenovo szerint nem csak a legvékonyabb, de a legkönnyebb készülék is a kategóriájában. A gyártó tájékoztatása szerint a P11 Pro december elejétől lesz kapható, 230 ezer forintos indulóáron, ha viszont valakinek nincs szüksége a billentyűzetre és a digitális tollra, emellett pedig megelégszik egy kicsit kisebb akksival és kevesebb RAM-mal, akkor a sima P11-hez már 120-130 ezer forintos áron is hozzájuthat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Komoly újításokat kapott a Messenger, mintha a kőkorszak ért volna véget

Magyarok nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

További cikkeink a témában