A Lenovo 2016-ban mutatta be az első Yoga Bookot, amiből egy igencsak vakmerő húzással egyszerűen kipenderítették a fizikai billentyűzetet, aminek helyét egy virtuális, érintésérzékeny klaviatúra vette át. Az ennek eredményeképpen rendkívül vékony és szuperkönnyű laptop fogadtatása igencsak vegyes volt, de ez egyáltalán nem vette el a Lenovo kedvét a kísérletezéstől. És milyen jó, hogy így történt, hiszen az idén bemutatott Yoga Book C930 minden szempontból felülmúlja az elődjét, és nem is kevéssel.

Az új Yoga Book már megjelenésre is olyan vonzó, hogy rögtön kettőt kérnénk belőle a boltban, hiszen a Lenovo úgy tervezte meg a laptopot, hogy összecsukva egy valódi noteszre emlékeztessen. Két koppintás a fedélre, és máris nyílik a 10,8 colos, QHD felbontású érintésérzékeny kijelző, ami 360 fokban nyitható, így a laptopot táblagépként is használhatjuk.

A Lenovo a korábbi tapasztalatok alapján teljesen újragondolta a Yoga Book billentyűzetét, amibe a sima érintésérzékeny panel helyett egy 10,8 colos, Full HD felbontású e-papír kijelző került. Ennek számtalan előnye van, hiszen amellett, hogy a billentyűzet szabadon újrakonfigurálható (a touchpad például csak akkor jön elő, ha megérintjük), a kijelzőn bármi mást is megjeleníthetünk, így használhatjuk ekönyv-olvasóként, és a laptophoz járó digitális tollal jegyzetelhetünk vagy rajzolhatunk is rá.

A számos új funkción kívül hatalmasat fejlődött maga a billentyűzet is, ami az elődjével ellentétben fizikai visszajelzést is ad a billentyűk lenyomásáról, ami szinte annyira élethű, mintha tényleg valódi billentyűket nyomkodnánk. Ezzel sikerült kiküszöbölni az első Yoga Book egyik legnagyobb hibáját, ami a legtöbb tesztelőnél éppen ott vérzett el, hogy a virtuális billentyűzeten nem lehetett elég jól gépelni.

De a Yoga Book C930 nem csak ebben tett 180 fokos fordulatot az elődjéhez képest, hiszen a belépő szintű, Intel Atom procival szerelt noteszgépből egy kicsi, de minden szempontból teljes értékű laptop lett: a gépben hetedik generációs Intel i5 procit, 4 GB RAM-ot és integrált videokártyát találunk, emellett van benne két Dolby Atmos hangzást biztosító hangszóró, és ujjlenyomat-olvasó is, a szuper vékony házba pedig két USB-csatlakozó is befért.

A Yoga Book persze így sem egy igazi erőgép, cserébe eléggé drága. Bár egyelőre nem tudjuk, hogy a hamarosan Magyarországon is boltokba kerülő gép mennyibe fog kerülni itthon, de a Lenovo honlapján feltüntetett 1100 dolláros árból azért elég világos, hogy nem lesz olcsó. Ugyanakkor az is tény, hogy a Yoga Book olyan funkciókkal rendelkezik, mint rajta kívül semelyik laptop, így minden bizonnyal lesznek, akiknek a kicsit borsos árával együtt is megéri beruházni egy ilyen gépre.

Magyarországon is kapható a Lenovo olcsó gamerlaptopja

A Lenovo Legion Y530 egészen elfogadható áron nyújt olyan teljesítményt, ami már a legkraftosabb játékok futtatásához is elegendő.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A lézerfizika kiemelkedő eredményeinek állítottak emléket Szegeden

Eltitkolta a pilóta a depresszióját, szándékosan vezette hegynek a repülőgépet, 150 ember halt meg 2015-ben

További cikkeink a témában