Az LG eléggé bekezdett az év elején, hiszen a 8K-s felbontású óriástévéjük és a robotok után most egy olyan projektorral álltak elő, aminek a képességei hallatán eléggé elkezdett bizseregni a pénztárcánk.

A meglehetősen szokatlan külsejű HU80KA (ezt a névadás dolgot még érdemes lenne gyakorolni) 150 colos képet vetít a falra 4K-s felbontásban, a fényereje pedig 2500 lumen, vagyis akkor is nyugodtan mozizhatsz, ha történetesen a Times Square-en laksz, és a lakásodban nincs se függöny, se spaletta, se redőny.

A projektor emellett támogatja a nagy dinamikatartományú HDR10 szaványt is (nagyobb színmélység, szebb színek), és egér valamint billentyűzet is csatlakoztatható hozzá, így a webOS operációs rendszerrel akár netezni is tudunk a projektorral.

A HU80KA másik nagy előnye, hogy a kialakításából fakadóan rendkívül könnyen hordozható, ennek megfelelően pedig raktak bele két darab 7 wattos hangszórót is, igaz, a tökéletes filmélményhez azért érdemes rákötni valami komolyabb hangcuccot.

A néhány nap múlva kezdődő CES-en bemutatkozó projektor áráról az LG egyelőre bölcsen hallgat (minek elrontani a hangulatot), de nagyjából biztosra vehető, hogy kétezer dollár felett lesz, vagyis jó mélyen kell majd a zsebébe nyúlnia annak, akinek egyáltalán van ilyen mély zsebe.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában