Az LG V30 valószínűleg az elmúlt évek legjobban összerakott LG-telefonja, csak sajna messzire kell utazni érte, ha akarsz egyet.

Nálunk (vagyis Magyarországon) ugyanis a V20-hoz hasonlóan egyelőre nem lesz kapható a telefon, ami nagy kár, hiszen idén egyértelműen a V30 az LG igazi húzóneve, de megkockáztatjuk, hogy az elmúlt évek legjobb LG-telója.

Ezt persze részben a véletlen hozta így, hiszen a tavasszal bemutatott G6-ba az LG még nem tehette bele a Qualcomm legújabb prociját, a V30 viszont már megkapta a Snapdragon 835-öt, így a 4 GB RAM-mal kiegészülve egyértelműen erősebb telefon lett, mint a G6.

Az LG viszont emellett is sokat tett azért, hogy a V30 esetében ne csak egy "nagyobb G6-ról" beszélhessünk, így többé-kevésbé minden területen történtek változások.

A kijelző például három szempontból is jelentősen megváltozott:

  • egyrészt, sokkal nagyobb lett (6 colos, a felbontása pedig 2880x1440 pixeles),
  • másrészt, végre az LG is átállt az LCD-ről az OLED technológiára,
  • harmadrészt pedig a kijelző széleit enyhén meghajlították, így a V30 még a G6-nál is sokkal pofásabb készülék lett (amiben van szerepe annak is, hogy végre az LG is eltüntette a telefon elejéről a logót, aminek köszönhetően a V30 jóval letisztultabb benyomást kelt).

Fontos újdonság, hogy a Samsung mellett az LG is erősen belehúzott a kamerával, így a V30 duál kamerái közül az egyik 13-ról 16 megapixeles felbontásúra nőtt, és f/1.6-os rekeszértékkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy sötétben az eddiginél is jobb fotókat tudunk csinálni vele. A nagy látószögű második kamera természetesen maradt, de szintén újdonság, hogy a V30 objektívjei műanyag helyett üvegből készülnek, ami további javulást eredményez a fotók minőségében.

A V30 emellett olyan prémium funkciókkal is rendelkezik, mint a három mikrofon, amelyekkel zajos környezetben is jó videókat tudunk csinálni (pl. koncerten), valamint a 32 bites quad DAC digitális-analóg konverter, ami az átlagos mobilos konverterekhez képest sokkal jobb hangminőséget biztosít.

Az egyetlen, ami nem derült ki a berlini bemutatón, az a telefon ára, de emiatt nekünk egyelőre nem is kell aggódnunk, hiszen a telefon Magyarországra legfeljebb a második körben fog befutni, egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mikor.

És ezt olvastad már?
A rúnaírásos bluetooth-ról nehéz elhinni, hogy nem netes mém