Nem tévedtünk túl nagyot, amikor év elején azt jósoltuk, hogy 2018 a repülő taxik éve (is) lesz, hiszen a lufi nem, hogy nem pukkant ki, de a legnagyobb gyártók is elég határozottan beleálltak a fejlesztésekbe. Az első ilyen jellegű eszközt pedig már talán jövőre kipróbálhatják a szerencsések.

Igaz, a Lift eszköze nem annyira repülő taxi, mint inkább egy hatalmas, 18 rotoros drón, ami képes felemelni egy felnőtt embert, cserébe viszont semmiféle jogosítványa nincs szükség hozzá, hogy használhasd. A résztvevők csupán egy gyors VR-tréningen esnek át, aztán már szállhatnak is fel az égbe, ahol negyed óráig röpködhetnek teljesen szabadon.

A Hexa névre keresztelt drón ultra biztonságos lett, hiszen a stabilizálást és a leszállást számítógép irányítja, emellett a drón akkor is működőképes marad, ha a tizennyolcból hat rotor elszáll. A legrosszabb esetre a Hexát ejtőernyővel és légpárnákkal is felszerelték, utóbbi akkor jön jól, ha valamilyen okból vízen landolnál.

A Lift szerint a drón már jövőre elérhető lehet a nagyközönségnek, igaz, egyelőre sajnos csak az Egyesült Államokban. Egy repülés várhatóan 150-200 dollárba fog kerülni, vagyis 43-57 ezer forintba, tehát nem lesz vészesen drága.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában