Pedig semmi mást nem látunk benne, mint hogy valaki szorgosan bújja a netet, statisztikákat nézeget, vásárolgat... na de hogy!

A Magic Leap a technológia igazi sötét lova, akik már évekkel ezelőtt is az idegbajt hozták ránk egy olyan demóval, amiben az iroda egy igazi sci-fi csatatérré változik, de hogy pontosan mennyi a valóság ezekben a demókban, azt egészen eddig nem nagyon lehetett tudni.

Nos, úgy tűnik, hogy nagyjából

MINDEN.

A Wired újságírója ugyanis exkluzív meghívót kapott a Magic Leaptől, hogy a cég főhadiszállásán próbálja ki a cuccot, és ha ő azt mondja, hogy királyság van, akkor királyság van.

Márpedig királyság az van, ugyanis miközben a Microsoft az utóbbi években úton-útfélen a Hololenst promózta, a Magic Leap szinte teljes titokban kifejlesztette a saját szemüvegét, ami könnyen lehet, hogy még a Hololens-nél is jobb lesz. Ennek oka az eltérő technológiában keresendő, ugyanis a Magic Leap szemüvege a szemüveg szélére vetíti ki a virtuális objektumokat, amelyeket onnan visszatükröződnek a felhasználó szemébe, így tényleg a teljes látómezőnkben látjuk a kiterjesztett valóságot, nem csak egy ablakon keresztül.

Persze tizenöt év múlva majd nyilván jót röhögünk rajta, hogy mennyire lelkesedtünk egy ilyen unalmas demóért - nagyjából, mintha ma olvasnánk egy lelkendező cikket egy olyan videóról, amin valaki egy CRT-monitoron pongozik -, de a helyzet az, hogy momentán a Magic Leappel még a leguncsibb rutinfeladatok is borzalmasan izgalmasnak tűnnek.

És ezt olvastad már?
Új alagutat fúrnak New Jersey és Manhattan közé