A Magic Leapről valószínűleg már mindenki hallott, aki kicsit is érdeklődik a technológia iránt, hiszen a kiterjesztettvalóság-szemüveget fejlesztő cég évek óta áraszt el minket olyan videókkal, amiktől az állunk valahol Új-Zéland közelében landol, most viszont végre megmutatták magát a csodaszemüveget is.

Nem nagyon siették el a dolgot, az elmúlt időben többen már azt pedzegették, hogy a látványos demók mögött talán nincs is valódi termék, és az egész időhúzás csak arról szól, hogy a Magic Leap a legtöbb pénzt tudja behúzni a támogatóktól (eddig amúgy 1,8 milliárd dollárt, vagyis kábé 500 milliárd forintot sikerült összegereblyézniük). Ez szerencsére nem így lett, és a Magic Leap One láttán az is rögtön nyilvánvalóvá válik, mi került ennyi időbe.

A szemüveg ugyanis jóval kisebb, mint a Microsoft Hololens, igaz, a Magic Leap a hardvert ügyesen kiszervezte egy kis dobozba, amit a derekunkon tudunk hordani. A Hololens-hez képest nem ez az egyetlen különbség, ugyanis a Magic Leap One állítólag jóval szélesebb látómezőt biztosít, és a virtuális objektumok megjelenítéséhez is eltérő technológiát használ.

A szemüvegen látható hat darab kamera segítségével az eszköz képes pontosan lekövetni a pozíciónkat, így szabadon mászkálhatunk benne, irányítani pedig egy mozgásérzékelős kontrollerrel tudjuk.

A Magic Leap ennél többet egyelőre nem árult el az AR-szemüvegről, így azt például nem tudjuk, hogy milyen hardver dolgozik a kis dobozban. Emellett a pontos megjelenési dátummal és az árral is adósak maradtak, vagyis egyelőre csak annyi biztos, hogy a fejlesztői verzió valamikor jövőre lesz megrendelhető.

És ezt olvastad már?
És akkor a pilóták elaludtak utazómagasságon…