Na de mitől okos egy táblagép? Erre a kézenfekvő válasz, hogy azért, mert így hívják, de a Lenovo Yoga Smart Tab ezen túlmenően is fel tud villantani néhány okos megoldást.

A kínai gyártó táblagépe villámgyorsan érkezett meg hozzánk, hiszen a Smart Tabet alig egy hete mutatták be az berlini IFA elektronikai kiállításon, csütörtökön a Hybridart Space galériában viszont már a magyar újságírók is közelebbről szemügyre vehették.

A korábbi Yoga-táblagépekhez hasonlóan a SmartTab is rendhagyó megjelenést kapott, hiszen az egyik oldala henger alakú - ebbe került a jókora, 7000 mAh-os akksi, valamint a két darab két wattos JBL hangszóró, de a különleges kialakítás arra is jó, hogy egy kézben is kényelmesen tudjuk fogni a készüléket. A kényelmes használatot segíti a tablet hátuljából kihajtható támaszték is, amivel a Smart Tabet monitorként használhatjuk, vagy akár a falra is felakaszthatjuk.

Az biztos, hogy audiovizuális szempontból nem lehet panasz a Lenovo gépére, hiszen egy 10,1 colos, Full HD felbontású IPS kijelzőt kapunk a már említett JBL hangszórókkal, amelyek 360 fokos Dolby Atmos sztereó hangzást biztosítanak. A gépet egy Snapdragon 439 proci hajtja, ami mellé 3 GB RAM és 32 GB tárhely vagy 4 GB RAM és 64 GB tárhely társul.

Ami miatt a Smart Tab igazán okos, az a beépített Google Assistant, amivel a táblagépet teljes értékű személyi asszisztensként is használhatjuk. Figyelembe véve, hogy a kijelzővel is ellátott személyi asszisztensek ára 130 dollárnál kezdődik, a Yoga Smart Tab a maga 249 dolláros indulóárával valóban elég okos megoldás lesz azoknak, akik amúgy is gondolkodtak ilyen eszköz beszerzésén, hiszen így egyben kapsz egy táblagépet, plusz egy full extrás személyi asszisztenst.

A Smart Tab magyar ára ennél várhatóan valamivel több lesz, hiszen hozzánk csak az erősebbik változat érkezik, de hogy pontosan mennyibe fog kerülni, egyelőre még nem derült ki.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez történik az asztronautákkal, amikor bekapcsolják az ISS hajtóműveit

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés