Nincs többé a GPS alapján az egyik irányba megindulás, aztán amikor a kis nyíl rossz irányba halad, bosszankodva megfordulás.

A Google közleménye szerint ugyanis kis hazánkba is érkezik az Élő kép funkció, ami gyakorlatilag nem csinál mást, mint a kiterjesztett valóság elvét használva a telefonod képernyőjére kirajzolt bazi nagy nyilakkal igazít a helyes irányba.

Így működik: ha sétálva közlekedsz, és beütöd a címet, ahová menni szeretnél, de nem igazán vágod, merre kellene megindulnod, csak rá kell kattintanod az Élő kép ikonra, majd a telefonodon keresztül körbenézve az alkalmazás egyértelmű nyíllal jelzi a helyes útirányt. Kis szépséghiba, hogy ez a funkció csak ott működik, ahol elérhető a Street View funkció, na de azért azt lássuk be, hogy ahol el lehet tévedni, ott nagy valószínűség szerint ez valóban használható.

További feltétel, hogy a telefonodnak támogatnia kell az ARCore nevű (Apple esetében ARKit-nek hívják) technológiát, de mivel ezeknek a készülékeknek a listája szép hosszú, talán pont szerencséd lesz neked is.

Hogy a Google pontosan mikor aktiválja a szolgáltatást, azt egyelőre nem tudjuk, de várhatóan a napokban már kigurul a frissítés nálunk is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában