Plusz egy olcsóbb modell is elérhető lesz.

Bár a kínai piacon már a nyáron megjelent a Honor 50-es szériája, az öreg kontinensre viszont még csak most érkezett meg, de nem mindegyik modell. Mi is ott voltunk a nagy európai leleplezésen Prágában, vagyis hétfőn első kézből értesültünk róla, hogy

 a Honor 50 és a Honor 50 Lite lesz elérhető Európában, így Magyarországon is.

A nagy tesó: Honor 50

Kapott egy 6,57 hüvelykes AMOLED kijelzőt Full HD+ felbontással és a 120Hz-es képfrissítéssel. Elől egy 32 megapixeles szelfikamera adja az optikát, míg hátul egy négykamerás rendszer vár, ami egy 108 megapixeles főkamerából, egy 8 megapixeles ultraszéles, egy 2 megapixeles makró és egy 2 megapixeles mélységérzékelő kamerából áll össze.

Belül 5G-képes Qualcomm Snapdragon 778 chippel találkozhatsz, valamint 6/8 GB memóriával, 128/256 GB tárhellyel és egy 4300 mAh-s aksival, ami 66 wattos vezetékes gyorstöltést tud – mindössze 20 perc alatt akár 70%-ig feltolja a naftát.

Nem lepődnénk meg, ha a Honor 50 láttán kapásból rávágnád, hogy ez egy Huawei Nova 9, hiszen a két készülék a megszólalásig hasonlít egymásra külsejében és egy kicsit még belül is – azért lehet, mert még a két márka nagy függetlenedési háborúja előtt elkezdték a tervezést és a fejlesztést, amit ezek szerint mindkét márka vitt is magával.

Ár:

  • A 6GB RAM/128 GB tárhelyes változatáért 190 ezer forintot kérnek, míg
  • a 8 GB RAM/256 GB tárhelyesért 220 ezer forintot

– november 15-étől lesz elérhető Magyarországon.

A kis tesó: Honor 50 Lite

Prágában az is kiderült, hogy az európai piacra egy korábban még nem bemutatott modell is érkezik a Honor 50 Lite formájában. Ez 6,67 hüvelykes Honor FullView kijelzőt kapott – ami egyébként elfoglalja a készülék előlapjának 94,4%-át –, elől 32 megapixeles szelfikamerába futhatsz bele, hátul pedig egy négy kamerából álló rendszerbe, ami csak főkamerájában különbözik a Honor 50-től – 108 megapixel helyett 64 megapixeles.

A Lite-ban gyengébb processzor dolgozik, ugyanis Snapdragon 662-es chip pörgeti, ami mellé 6 GB RAM és 128 GB-os tárhely jön, valamint egy 4300 mAh-s akkumulátor 66 wattos gyorstöltéssel – 10 perc alatt 40%-ra feltölthető, a 100%-hoz pedig 39 perc szükséges.

A szerényebb felhozatalért persze nem is kell olyan mélyen a zsebedbe nyúlni, itthon 110 ezer forintért a tiéd lehet – kék vagy éjfekete színekben – a decemberi megjelenést követően.

Ja, és mivel a Honorra nem vonatkoznak az amerikai szankciók – merthogy önálló vállalatként fut –, így a Google (előretelepített) alkalmazásai és szolgáltatásai is megörvendeztetik a tulajdonosokat.

(Fotó: Honor) 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában