Ha már eleged van abból, hogy az internet tele és tele van általad létrehozott fiókokkal – melyeknek a többségét nem használod, sőt, már jóformán felidézni sem tudod őket –, és legszívesebben néhány gombnyomással megszabadulnál a nagy részüktől, akkor van egy jó hírünk. A Deseat.me ugyanis valami hasonlót ígér.

A folyamat elindításához először be kell lépnünk a Google-fiókunkba, majd a szolgáltatás keményen nekiáll fürkészni a netet, hogy megtudja, milyen setét helyekre regisztráltunk fel eddigi életünk során.

Ezek után elénk dob egy listát, majd arra kér minket, hogy válasszuk ki azokat, amelyektől szívesen megszabadulnánk.

Amennyiben törölnénk magunkat egy-egy helyről, az adott oldal leiratkozási felületén találjuk hamarosan magunkat, innen pedig már elvileg gyerekjáték az egész.

Azért azt tegyük hozzá, hogy a szolgáltatás eléggé gyerekcipőben jár, ugyanis

csak azokat az oldalakat tudja felkutatni, amelyekre a – Google-fiókhoz való belépésnél is – megadott e-mail-címünkkel regisztráltunk,

egyszóval a yahoos, hotmailes vagy freemailes címekkel nem sok mindent tud kezdeni. Szóval nem lesz teljes az a lista, de azért a kellemetlen munkának a jelentős részét így is elvégezheti helyettünk.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Telegraph)

És ezt olvastad már?
Megnéztük a budapesti napelemes versenyhajót