Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Túl népszerű a Windows XP, a fogyasztó nem fogyaszt, ezért a Microsoft végtelen jóságában április 8-án megszünteti az operációs rendszer támogatását, mintegy leheletfinoman terelgetve a tudatlan felhasználókat az újabb verziók felé. Hogy mi van, ha nem fut a gépeden a Win 8.1? Ők már erre is kitalálták a megoldást.

A probléma egyáltalán nem mondvacsinált, hiszen a Windows XP részesedése az összes operációs rendszer között nagyjából 27%-os, vagyis a felhasználóknak több mint negyede még mindig a tizenhárom éves őskövületet használja. A támogatás megszüntetése ugyan nem okoz azonnali kék halált, de ahogy Microsofték diplomatikusan megfogalmazták, a frissítések elmaradása miatt a gép "sebezhetővé válik a biztonsági fenyegetésekkel és vírusokkal szemben". Problem?

Magyarul megszívtad, de nagyon. Az újabb rendszerekhez kiadott későbbi frissítések ugyanis a részben ugyanazokra az alapokra épülő XP biztonsági réseit is fel fogják fedni, ezzel pedig tulajdonképpen ingyen tippeket adnak azoknak, akik az XP gyenge pontjaira vadásznak.

Akkor most mi legyen? A Microsoft szerint természetesen új operációs rendszer, bár azt ők is elismerik, hogy a régebbi gépek közül csak nagyon kevés tudja futtatni a legújabb, néhány napja kiadott 8.1-es Windowst. Ami ezután jön, azon már Örkény is hangosan nyihogna, merthogy az agytrösztök erre is megtalálták a megoldást, ami nem más, mint hogy:

Vegyél új gépet!

Vagyis ők úgy fogalmaznak, hogy "ideje fontolóra venni." Zseniális árukapcsolás: zsebhez nadrágot, kerékhez autót, oprendszerhez számítógépet. És ha hirtelen nem tudod, mire pattints el százezreket, akkor a hivatalos oldalon rögtön mutatnak is néhány példát, nehogy lányos zavarodban véletlenül linuxos gépet emelj le a polcról.

Well played, Microsoft, de ideje fontolóra venni, hogy legközelebb egyszerűen csak csöngessetek be minden lakásba és üvöltsétek a felhasználó arcába, hogy vegyél már valamit bazmeg!, mert ennél még az is egy fokkal elegánsabb lenne.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.