A Microsoft programozói egyszerűen nem tudnak leállni: a hasonlóságokat felismerő és a korodat megtippelő program után most egy olyat mutattak be, ami az érzelmeket is felismeri.

Az érzésanalizáló program hét különböző érzelem jeleit kutatja az arcon, majd azokat osztályozva állapítja meg, hogy az illető boldog vagy szomorú, fél vagy dühös, esetleg megvetést, meglepetést vagy undort érez.

Ezt a képességét az emberektől tanulta, egész pontosan a Microsoft programozóitól, akik több ezer képet osztályoztak, majd vittek be a rendszerbe, a program pedig az előre osztályozott képek alapján próbálja beazonosítani az új fotókon látható érzelmeket. Vagyis nem igazán mesterséges intelligenciáról van szó, bár ha megfelelően nagy adatbázisból dolgozna, akkor szinte úgy tűnne.

Attól azért egyelőre nem kell félni, hogy a Windows rájön, hogy igazából rettegsz tőle (ne szégyelld, egy kicsit mind rettegünk), ugyanis a program meglehetősen pontatlan és meglehetősen kevés érzést is tud azonosítani. Steven Segal utánozhatatlan arcjátéka például duplán kifogott rajta, mert nem elég, hogy az érzelmeknek csak a töredékét tudta azonosítani, de még azt sem ismerte fel, hogy mindegyik képen pont ugyanaz az arckifejezés látható.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés