Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Microsoft nem hagyta ki a lehetőséget, hogy alaposan meglovagolják a közelgő Super Bowl keltette hullámokat, és olyan promóvideót raktak össze (már megint) a Hololensnek, amitől helyből két hátast dobtunk.

A téma ezúttal természetesen az amerikai foci volt, így a Microsoft azt mutatta be, hogyan változtathatja meg az emberek meccsnézési szokásait a futurisztikus szemüveg. Röviden összefoglalva: nagyon. Láthatod a stadiont 3D-ben a szoba sarkában, a dohányzóasztalon visszajátszhatod az izgalmas akciókat, és ha akarod, még maguk a főszereplők is betoppanhatnak a szobádba, mintha csak kiugrottak volna egy kis pihire a szünetben.

Természetesen amit a videóban látunk, még nagyon messze jár a valóságtól, mert bár a Hololens a beszámolók szerint tényleg lenyűgöző, azért ilyen tökéletes élményt egyelőre nem nyújt. A látótér például jóval kisebb, és inkább olyan, mintha egy monitoron keresztül látnád a 3D-s dolgokat, nem közvetlenül magad mellett/felett/alatt.

Ezzel együtt a koncepció nagyon ígéretes, és ha a 3000 dolláros árat is sikerül kicsit (nagyon) lejjebb szorítani, akkor a Hololens tényleg egy igazi kasszasiker lehet a Microsoftnak néhány éven belül.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.