A NASA pár napja közzé tett egy álláshirdetést, amelyben bolygóvédelmi tisztet keresnek. A pozíciót még 1967-ben hozták létre, ugyanakkor a fő tevékenység nem a földönkívüliek elleni védelem, hanem a szennyeződések elhárítása lenne – az űrutazások során ugyanis rendkívüli mértékben ügyelni kell arra, hogy se a világűrbe ne vigyünk ki, se a Földre ne hozzunk be szennyeződéseket és mikroorganizmusokat. Ha érdekel a téma, ajánljuk neked az Élet (Life) című filmet.

Egy 9 éves kis srác pedig annyira fellelkesedett a NASA álláshirdetésétől, hogy nem akármilyen motivációs levelet küldött az űrhivatalnak.

„Kedves NASA!

A nevem Jack Davis, és szeretnék jelentkezni bolygóvédelmi tisztnek. Még csak kilenc éves vagyok, de úgy vélem, alkalmas leszek a munkára. Az egyik ok, amiért így gondolom, az, hogy a nővérem gyakran mondogatja, hogy egy földönkívüli vagyok. Láttam szinte az összes űrrel és földönkívülivel kapcsolatos filmet, és nézem a SHIELD ügynökei sorozatot is, és szeretném megnézni a Sötét zsarukat is. Jó vagyok videojátékokban, és fiatal vagyok, így lesz időm megtanulnom úgy gondolkodni, mint egy idegen.”

A levelet pedig úgy írta alá, mint a galaxis őrzője.

A NASA pedig nem késlekedett a válasszal. Dr. James L. Green bolygótudományi igazgató levelében ezt írta:

„Kedves Jack,

Azt hallottam, hogy te a galaxis őrzője vagy, és érdekel a NASA bolygóvédelmi tiszti állása. Ez remek!

Dr. James L. Green

Bolygóvédelmi tisztnek lenni egy igazán nagyszerű és fontos munka. Arról szól, hogy meg kell védened a Földet az olyan apró mikróbáktól, amelyek a Holdról, a Marsról és aszteroidákról származó mintákkal együtt érkezhetnek vissza. Valamint arról, hogyan védjünk meg más bolygókat és holdakat a saját szennyeződéseinktől és mikroorganizmusainktól, miközben a Naprendszert kutatjuk. Mi mindig is örömmel fogadtuk a fényes jövő előtt álló ifjú tudósok és mérnökök segítségét, szóval remélem, hogy keményen fogsz tanulni az iskolában, és egy napon majd találkozunk a NASA-nál!”

Dr. James L. Green válasza valószínűleg egy hatalmas erejű motivációs löketet jelentett a negyedikes kis srácnak, és ez talán segíteni fog neki abban, hogy a gyakran nagyon utált iskolában is ügyesen teljesítsen, a legnehezebb pillanatokban is kitartson, egy nap pedig akár csillagászként, akár a galaxis őrzőjeként az emberiséget szolgálhassa. Ja, és hogy boldog legyen. Mert talán ez a legfontosabb.

Az amerikai űrhivatalnál egyébként tényleg odafigyelnek az ifjú reménységekre:

És ezt olvastad már?
Félünk az 5G-től, de úgy tűnik, feleslegesen