Nem lesz túl dicsőséges az egyik legnagyobb nevű gyártó visszatérése a mobilpiacra

Sokaknak kezdett hevesebben verni a szíve, amikor meghallották, hogy hamarosan új Palm okostelefon érkezik, de ha a netre felkerült képek hitelesek, akkor nem sok okunk lesz az örömre.

Az amerikai gyártó visszatérése a mobilpiacra pedig igazi szenzáció lehetett volna, hiszen a Palm már az első iPhone előtt évekkel sorra gyártotta az okostelefonokat, csak akkor még nem okostelefonnak, hanem PDA-nak hívták őket.

A Palm licencejogait megszerző kínai TCL-nek viszont a jelek szerint a Palmmal is nagyjából ugyanaz a terve, mint az Alcatellel vagy a Blackberryvel, vagyis hogy egy jól hangzó márkanévvel pörgessék fel az amúgy eléggé jellegtelen telefonjaik eladásait.

A Palm esetében egészen odáig merészkedtek, hogy a valamikor a mobiltechnológia csúcsát képviselő gyártó nevében egy olyan telefont készülnek bemutatni, amire már négy-öt évvel ezelőtt sem sokan kapták volna fel a fejüket: 3,3 colos, 720p-s kijelző, Snapdragon 435 proci és 3 GB RAM.

Hogy a Pepito néven emlegetett telefon mikor kerülhet boltokba, egyelőre nem tudjuk, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, hogy az elsődleges piac nem annyira Európa és az USA, mint inkább Kína, India, esetleg Afrika lesz a minden bizonnyal szuperolcsó telefon számára.

(Nyitókép: Getty)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon