Mondjuk nem sok látszódna belőle, de az elég ijesztő volna.

Mintegy 430 kilométerrel a Föld felett kering a Nemzetközi Űrállomás (ISS), méghozzá meglehetősen gyorsan: 27 600 km/órás sebességgel halad, így naponta 15 és félszer kerüli meg a bolygónkat. Ennek a sebességnek az érzékeltetésére készítették el az alábbi videót, ahol azt modellezték, mintha három kilométeres magasságban repülne az ISS.

Szabad szemmel mindössze csak egy villanást látnánk az eszközből, szóval elég ijesztő látvány lenne – New York felett durván három másodperc alatt átrepülne a focipályányi űrállomás.

Nyilvánvalóan ez csupán egy játék, mivel ekkora sebességnél egyszerűen elégne a Föld légkörében az ISS, ellenben jól érzékelteti az űrállomás őrült sebességét.

Ugyanakkor az ISS-t ténylegesen is követheted a mobilodon, az ISS Live Now applikáció segítségével, ahol láthatod, éppen kik az űrben lévő asztronauták, mi a programjuk, és az ISS detektor segítségével észlelhetsz is, azaz az app megmutatja, mikor halad el a térség fölött az űrállomás – ami a Földről nézve sokkal inkább egy csillagra emlékeztet, mint egy eszelősen száguldó napelem-parkra.

(Borítókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Valóságos étterem lesz a kínai űrállomás 120 fogással, friss zöldséggel és gyümölccsel

Vagdalt malachús fokhagyma mártásban, savanyított káposzta, teák, üdítők, friss zöldség és gyümölcs – ez nem egy kínai étterem menüje, hanem a Tienkung űrállomásé.

És ezt olvastad már?
Magyar startupokat is várnak Bécsben
További cikkeink a témában