A Nubia X-en egyáltalán nincs előlapi kamera, viszont a hátlapját is kijelző fedi.

A telefongyártók nagyon elemükben vannak 2018-ban, hiszen egy év alatt több látványos újdonságot láttunk, mint az elmúlt években összesen: holografikus kijelző, a hátlapból vagy a telefon tetejéből előugró kamera, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, három, sőt négy hátlapi kamera és lehet, hogy a Samsung még egy hajlítható telefonnal is megdob minket az év vége előtt. A buliból a ZTE-ből kivált Nubia sem akart kimaradni, akik a Nubia X-nél a kijelzőbe belógó kamerafül kérdését oldották meg egy második kijelzővel.

A Nubia megoldása nem teljesen példa nélküli, hiszen korábban már a Meizu és a YotaPhone is kísérletezett hátlapi kijelzővel. Ám míg a Meizu csak egy egészen kicsi kijelzőt rakott a Pro 7-re, a YotaPhone hátlapján pedig fekete-fehér e-ink kijelzőt találtunk, a Nubia egy komplett, 1520x720 pixeles OLED-kijelzőt rakott a Nubia X hátuljára, amiből kikapcsolt állapotban semmi sem látszik.

Ice universe on Twitter

This is the Nubia X, a dual-screen phone with a very high screen ratio. Source: Weibo 字幕 GOUBA https://t.co/L2So4FdzNU

Az ötlet akár még működhet is, hiszen az előlapi kamerák valószínűleg soha nem fogják utolérni a hátlapi kamerák minőségét, a Nubia X-szel viszont ennek köszönhetően a hátlapi, 24+16 megapixeles duál kamerával csinálhatjuk a szelfiket. A szokatlan megoldás arra is lehetőséget adott, hogy a Nubia teljesen eltüntesse a kamerafület a 6,4 colos kijelző tetejéről, aminek így az alsó és a felső kerete is egészen vékony lett. A gyártó próbálta ezen túlmenően is funkciókkal megtölteni a hátlapi OLED-kijelzőt, például kapott egy kékszűrőt, aminek köszönhetően sötétben kevésbé bántja a szemünket, emellett játékoknál plusz gombokat biztosít a hátlapi érintőkijelző.

A Nubia X ezt leszámítva egy tisztességes csúcskategóriás telefon lett Snapdragon 845 procival, 6 vagy 8 GB RAM-mal és full HD+ felbontású LCD kijelzővel. Ennek tükrében a 3299 jüanos, azaz 136 ezer forintos indulóár egészen kedvezőnek tűnik, de arra nem számítunk, hogy Magyarországon (vagy Európában bárhol) felbukkan a közeljövőben.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában