Ki mondta, hogy egy olyan, relatíve egyszerű tárgynak, amilyen egy síszemüveg, teljesen unalmasnak kell lennie? Az Oakley újdonsága egy valódi high-tech sport okuláré.

"Mekkora felbontású kijelző van az új síszemüvegedben?" – könnyen elképzelhető, hogy hamarosan ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzanak majd el a síelők körében, mielőtt nekiveselkednek az előttük álló havas lejtőknek. És ez bizony már nem a távoli jövő, hanem nagyon is a jelen, ugyanis az Oakley által most bejelentett legújabb síszemüvegben bizony többek közt már egy apró kis kijelző is ott figyel. A display körülbelül akkora, mint a körmünk, mivel viszont igen közelről nézzük, olyan a hatása, mintha egy 14 colos monitort körülbelül 1,5 méterről néznénk.

De mégis miért kell egy síszemüvegbe kijelző? Nos, például azért, hogy az integrált GPS-vevő adatai alapján folyamatosan megjelenítse számunkra a különböző sebesség- és magasságadatokat, illetve, hogy kiírja az okostelefonunk által éppen játszott zeneszám címét, vagy éppen a beérkező SMS-ek szövegét.

Az iOS és Android operációs rendszerű telefonokkal kompatibilis Oakley Airwave többek közt navigációra és az ugrások kiértékelésére is használható, valamint azt is meg tudja jeleníteni, hogy a haverok éppen merrefelé szántják fel a szűz havat, vagy éppen hol fogyasztanak egy kevés lélekmelegítőt. A Bluetooth-kompatibilis, csuklóról távirányítható és cserélhető lencsés Oakley Airwave ára 599 dollár (135 ezer forint).

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
A techrovat újdonságaihoz
Mit tud a Nikon legújabb tükörreflexese?

És ezt olvastad már?
Több mint 23 ezren jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökségnél