Mármint árban, hiszen másban a Samsungot és az Apple-t annyira azért nem lehet lealázni, de aki sokallja a több mint kétszázezer forintot egy olyan telefonra, ami mindent tud, az megnyugodva dőlhet hátra.

Bár a OnePlus 5 valamivel drágább lett, mint az elődei voltak, de az 500 valamint 560 eurós ár, ami 155 valamint 172 ezer forintnak felel meg, még mindig sokkal olcsóbb, mint amibe a hasonló képességű telefonok kerülnek.

A két OnePlus 5 modell közötti különbséget egyébként az okozza, hogy a 6 GB RAM valamint a 64 GB tárhely mellett a telefont lehet kérni

8 GB RAM-mal,

és 128 GB tárhellyel is. De a OnePlus telója nem csak ebben tűnik ki a tömegből, hanem a kamerában is, hiszen a duál kamerás megoldás itt egy 16 valamint egy 20 megapixeles kamerát takar, vagyis felbontásban mindenképpen többet tud, mint a versenytársak.

Mintha testvérek lennének: balra az iPhone 7, középre az Oppo telefonja, jobb oldalon pedig a OnePlus 5

A telefon más szempontból sem marad el a többiek mögött, hiszen ugyanaz a Snapdragon 835 proci van benne, mint az idei csúcstelefonok nagy részében, emellett ujjlenyomat-olvasó és USB-C-csatlakozó is van rajta.

Ha nagyon kukacoskodni akarnánk, akkor felróhatnánk a OnePlus 5-nek, hogy a meglehetősen nagy, 5,5 colos AMOLED-kijelző csak full HD felbontású, ráadásul meglehetősen hagyományos (vagyis nem teríti be az egész telefont), de ezek az apróságok a többség számára valószínűleg elhanyagolhatóak ahhoz képes, hogy a telefon jó százezer forinttal olcsóbb, mint a nagyobb gyártók hasonló képességű készülékei.

A OnePlus 5-öt egyelőre csak a gyártó honlapján lehet megrendelni, és akik időben leadják a rendelésüket, már akár ebben a hónapban kézhez kaphatják az új telefont.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

Ezekre az iPhone-okra lehet csak letölteni az iOS 18-at

További cikkeink a témában