Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az orosz Mi-24-es helikopterek baromi félelmetesek a másik fél szemszögéből, de már nekik sem sokáig fenékig tejfel az élet.

Az elmúlt napokban a szíriai felkelők számos felvételt készítettek a Hind helikopterek akcióiról, amik hivatalosan az ISIS ellen harcolnak, gyakorlatilag viszont inkább mindenki ellen, aki nem Aszad. Közben pedig gyártanak még néhány olyan várost, mint Aleppo vagy Jisr el-Choughour.

A Foxtrotalpha ugyanakkor hozzáteszi, hogy a madarak valószínűleg már nem sokáig körözgethetnek ilyen békésen, hiszen a viszonylagos háborítatlanságuk oka, hogy a felkelőknek egyelőre nincsenek vállról indítható rakétáik. Erre eddig nem is nagyon volt szükségük, de a helikopterek felbukkanásával nagyjából borítékolható, hogy a felkelőket támogató valamelyik ország hamarosan felfegyverzi őket ilyen típusú fegyverekkel is. (A felvételen hallható rádióbeszélgetésből amúgy kiderül, hogy jobb híján tankelhárító rakétával próbálják leszedni a helikoptert).

https://twitter.com/MuradoRT/status/651386823978188800?ref_src=twsrc%5Etfw

Az amerikaiak által kifejlesztett manpadek megjelenése azzal a kellemetlen következménnyel járna az oroszokra nézve, hogy a helikoptereknek muszáj lenne magasabbra emelkedniük, így pedig kénytelenek lennének precízebb fegyverekkel felszerelni a gépeket, ami nagyon megdrágíthatja a szíriai beavatkozást Moszkva számára.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.