Nem törölt bizonyos tüntetésre buzdító tartalmakat.

A közigazgatási törvények hatrendbeli megsértésében marasztalta el, és 19 millió rubel, vagyis mintegy 74 millió forint bírság kifizetésére kötelezte csütörtökön egy moszkvai bíróság a Twittert, amiért nem távolított el több, nem engedélyezett tüntetésen való részvételre buzdító tartalmat.

Ha egy online szolgáltató a szakhatóság felszólítására elmulasztja eltávolítani a kifogásolt tartalmat vagy weboldalt, akkor az orosz közigazgatási törvénykönyv szerint 800 ezertől 4 millió rubelig terjedő büntetést szabhatnak ki rá.

Áprilisban a Twitter már kapott egy 8,9 millió rubeles büntetést hasonló jogsértések miatt. Így a vállalatnak összesen 27,9 millió rubel, azaz ∼108 millió forint bírságot kell kifizetnie.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet, a Roszkomnadzor azt is közölte, hogy a Twitternek, a Facebooknak és más közösségi hálózatoknak július 1-jéig be kell számolniuk arról, hogy az orosz felhasználóik adatbázisát Oroszországban lokalizálták (ott működő szervereken tárolják) – a határidő elmulasztása esetén a cégek akár 18 millió rubeles, azaz több mint 70 millió forintos bírságra is számíthatnak.

Eközben...

Talán ez is érdekelhet még:

Kiderült, hogy mi történt az ősrobbanás 0,000001. másodpercében

Az új ismeret hatalmas áttörésnek számít.

(Forrás: The Guardian, MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában