Jó, ez önmagában még nem hír, hiszen őrült oroszból van épp elég, és bizony ők mindenfélét csinálnak, inkább az a meglepő, hogy eddig kellett várni rá, hogy ezt a menetet az egyikük ezt bevállalja. Na jó, azért ez sem pontosan igaz, hiszen ilyen jellegű kísérletekre is volt már példa, igaz, főleg a nyugati világban.

Kedvcsinálóként hősünk belógatott a piranhák közé egy csirkecombot, amit a kis mohók percek alatt ízekre szedtek, ebből kifolyólag valóban őrültségnek tűnt a kísérlet bevállalása.

Hősünk azt mondta, hogy ez volt maszektudós pályafutásának egyik legnagyobb alakítása, végül is, mi elhisszük neki, a végén nagyon úgy tűnt, hogy tényleg be volt rendesen rezelve. Bár azt, hogy végül megharapták-e, vagy csak szeretett volna némi drámai körítést a végére, a nézők fantáziájára bízta, az viszont bizonyos, hogy a kísérlet eredménye, a piranhák passzivitása nem olyan meglepő.

Ezek a ragadozók ugyanis főleg rovarokat, halakat, vízbe eső madarakat csócsálnak, az emberre azonban nem veszélyesek, még ha a popkultúra (gondoljunk csak az 1978-as Piranha c. horrorvígjátékra, és társaira) ennek az ellenkezőjét is próbálja elhitetni velünk.

Számos olyan esetet dokumentáltak egyébként már, amely során piranhákkal teli mecencékben kutatók úszkáltak, egy Herbert Axelrod nevű figura pedig egy nagy szelet hússal mászott be egy ilyen medencébe. A húst megették, őt viszont nem bántották. Bár érdemes hozzátenni, hogy olykor balul sül el az ember és piranharaj találkozása, de főként akkor kell tartani tőlük, ha hosszabb ideig nem jutnak táplálékhoz.

Ez is érdekelhet:

A nyughatatlan orosz vlogger 10 000 liter kólát borított meg némi mentosszal

Mamix úgy döntött, hogy összedobja minden idők egyik leglátványosabb mentosos-kólás menetét.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez történik az asztronautákkal, amikor bekapcsolják az ISS hajtóműveit

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés