A billentyűzet koszos és billeg, a laptop túlmelegszik, a konyhai mikróba a cipőd talpát sem raknád be szívesen. Mindezekre a problémákra létezik egyszerű megoldás, és most meg is mutatjuk neked.

Billentyűzet tisztítása

A legtöbbünknek a billentyűzet tisztítása kimerül a nedves papírzsebkendő szakszerű használatában, az ügyesebbek esetleg tollal vagy csavarhúzóval hántolják le a dzsuvát a klaviatúráról. Na de mit kezdjünk a billentyűk belső felével, ahol ezek a praktikák egytől-egyig csődöt mondanak? Itt jön a képbe a minden irodában megtalálható post-it, amelynek ragadós felével rendkívül egyszerűen távolíthatod el a rászáradt koszt a billentyűkről.

Mikrohullámú sütő megtisztítása

Az irodai konyhában található mikrohullámú sütő nem csak azért problémás, mert az intenzív használat miatt rendszerint úszik a mocsokban, hanem mert a felelősségmegoszlás elve alapján jellemzően mindenki úgy érzi, hogy a tisztítás nem tartozik a hatáskörébe. Pedig a mikrót megtisztítani egyáltalán nem bonyolult feladat: csak rakj bele egy fél tálnyi vizet és egy kanál ecetet négy-öt percre, és ezután már egy törlőruhával is másodpercek alatt ki tudod suvickolni a rászáradt kajamaradékokat.

Billegő billentyűzet megszerelése

Az irodai zavaró tényezők között előkelő helyet foglal el a billegő billentyűzet, de a probléma egészen könnyen orvosolható néhány iratcsipesz segítségével, amelyek tökéletesen pótolják a klaviatúra hiányzó lábait.

Túlmelegedő laptop

A nyári melegben könnyen előfordulhat, hogy a laptop gyári hűtése már nem elég, a túlmelegedés pedig negatív hatással lehet a gép teljesítményére - így közvetve az idegeidre is. Gond egy szál se: csak sétálj el a legközelebbi boltba és vegyél egy megfelelően nagy tojástartót, amely a laptop alá helyezve természetes hűtést biztosít a gépnek.

Makró képek készítése a telefonoddal

A mai telefonok kamerája általában elég jó, de ha igazán fasza makró képeket akarsz csinálni a telóddal, akkor szerelj szét egy régi lézermutatót, és a lencsét egy hullámcsattal és némi ragasztószalaggal rögzítsd a telefonod kamerája elé.

És ezt olvastad már?
Eddig soha nem látott élőlényt fedezhettek fel, videó is van róla