A pajzs papíron hatékony, azonban igencsak költséges, de elméletben érdekes elgondolás.

A COVID–19 koronavírus-járvány ellen védekezhetünk arcmaszkkal, gyakori kézmosással és kézfertőtlenítéssel, szolidabb vagy durvább remeteélettel, meg egyéb gyakorlati praktikákkal, de teljes védelmet egyik sem nyújt a világot elárasztó vírus ellen. Szun Dajong kínai építész azonban tervezett egy olyan pajzsot, amely szinte már tutinak mondható. Egy gond van vele.

Hogy Batmannek mondjuk jól állna, meg volna rá pénze, több százezer, illetve millió embernek azonban elég nehézséges egy hasonló pajzsot legyártani.

A pajzs ugyanis ultraibolya-sugárzás révén sterilizálja az „enteriőrt”, azaz a gazda bőrfelületeit, illetve ruházatát. Szénszálas tartókból készülne el, melyek között PVC-fólia nyúlna, így a hátizsákként hordható pajzs kicsit úgy festene, mint a denevér szárnyai. Ráadásul a műanyagburokban felmelegíthető huzalok lennének elhelyezve, hogy még több jósággal várják az oda tévedő kórokozókat.

A feltaláló nagyon lelkes és álmodozó, úgy véli, ha talál egy támogatót, akkor annak díjmentesen odaadja a terveit. Hát bízunk benne. A projekt neve egyébként a Be a Bat Man!, azaz a Légy denevérember! nevet kapta – utalva erre a szárnyakra, Bruce Wayne feltaláló szkilljeire, valamint a járvány egyik lehetséges kiindulópontjának számító repülő emlősökre.

Ez is érdekelhet:

Íme az állat, ami él, de nem lélegzik

Egy parazitáról van szó, amelyet néhány éve már állatnak tekintenek.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Akkora szél volt, hogy egy utasszállító szuperszonikus sebességre gyorsult

Az ArubaCloud Innovációra ösztönző Programozói Hackathonja

További cikkeink a témában