Szegény Apple, alighogy bemutatták a vezeték nélküli töltőjüket, máris egy lépéssel le vannak maradva. A Pi nevű cég ugyanis olyan töltőt mutatott be, ami lényegesen közelebb áll ahhoz, ahogyan a vezeték nélküli töltést elképzeljük, mint a jelenleg elérhető technológiák.

A Samsung, Apple és más cégek által jelenleg kínált vezeték nélküli töltők ugyanis csak arra képesek, hogy a telefonodat nem kell fizikailag rádugnod a töltőre, hanem elég ha a tetejére rakod őket, ami - lássuk be - elég távol áll attól, amire a kifejezés hallatán gondolunk, vagyis hogy a telefonodat egyszerűen ott hagyod az asztalon, az meg töltődik magától.

Ebbe az irányba tesz egy elég jelentős lépést a Pi-töltő, ami elektromágneses mezőt hoz létre, így pedig képes arra, hogy

a tőle legfeljebb 30 centiméteres távolságban elhelyezett elektronikus eszközöket feltöltse.

Az elektromágneses mezőtől nem kell megijedni, a készítők szerint az eszköz mindenben megfelel az FCC (azaz az amerikai fogyasztóvédelem) előírásainak, és elég alacsony energiaszinten üzemel ahhoz, hogy biztonságos legyen.

A kérdés már csak az, hogy mikor és mennyiért lesz kapható - meg persze, hogy tényleg működik-e, bár abban azért bízhatunk, hogy a világ egyik legnevesebb technológiai egyetemén, vagyis az MIT-n végzett feltalálók nem égetnék be magukat egy nem működő termékkel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A lézerfizika kiemelkedő eredményeinek állítottak emléket Szegeden

Eltitkolta a pilóta a depresszióját, szándékosan vezette hegynek a repülőgépet, 150 ember halt meg 2015-ben

További cikkeink a témában