A Gliph egy olyan mobil applikáció, melynek segítségével totális biztonságban tudhatod személyes adataid. Ráadásul még eldobható mailcímet is készíthetsz vele.

Nemrégiben publikáltunk egy döbbenetes TED előadást arról, milyen kifinomult és brutálisan hatékony módszerekkel követik minden lépésünket a weben, de aki esetleg nem látta (erősen ajánlott) azért tudja, hogy nem barangolunk csak úgy a weben ész nélkül. A Gliph egyrészt egy a személyes adatok biztonságát maximálisan óvó csevegő alkalmazás, másrészt álcát biztosít neked olyan helyeken, ahol ugyan elkérik az email címed a regisztráláshoz, de nem bízol az oldal üzemeltetőjében, vagy épp tudod, hogy soha többet nem látogatsz majd el erre az oldalra, de épp onnan most nagyon valami.

A dolog ott kezdődik, hogy a felhasználóneved eleve nem egy szokásos karakterhalmaz, hanem a Gliph nyitóképernyőjén látható ikonok tetszőleges (és egyedi) sorozata, így már a felhasználónév lenyúlása is komoly feladat egy alapvetően karakterekre specializálódott tolvaj szoftvernek. Ha megvan a saját karaktered, akkor megadhatod a Gliph-nek (nem kötelező!) az adataidat, ahol egyenként állíthatod be, hogy a majdani felhasználók, akikkel kapcsolatba kerülsz, akikkel csetelsz, mennyit és mit láthatnak belőled. Ha egy szimpatikus vitapartnerbe botlasz például, akkor beállíthatod, hogy a valódi neved áthathassa, míg később akár az email címed, vagy Facebook profilodat is láthatóvá teheted a számára, de csak neki, ezeket az adatokat rajta kívül senki sem láthatja.

Az egyik leghasznosabb funkció azonban az eldobható email cím, amivel bármilyen regisztrációgyűjtő, vagy spamrobot oldalon (már ha mazochista vagy) regisztrálhatsz és ez a kamu email cím addig továbbítja a leveleket a valódi címedre, amíg meg nem unod a dolgot, ami után egyszerűen egy új email címet választasz magadnak. Persze külön-külön vannak megoldások, mind a biztonságos csevegésre és eldobható mailcímeket is kreálhatsz akár a weben, de a Gliph mindezt egy letisztult, érthető és egyszerű mobil applikációban nyújtja (brutális titkosítás és adatbiztonsági irányelvek mellett), ráadásul működik Androidon és iOS eszközökön egyaránt és teljesen ingyenes.

Még több hasznos applikáció iPhone-ra és Androidra a Player AL.App rovatában!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Eltört a csavar? Itt a megoldás, rögtön hét!

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés