Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha azt gondoltad, hogy a hétfő ennél már nem is lehetne rosszabb, akkor tedd fel magadnak a kérdést: "nekem zuhant-e ma rakétahajtómű a nappalimba?" Na ugye.

Igaz, ez az eset nem hétfőn történt, hanem múlt pénteken, amikor a kínai űrhivatal a Yaogan-27 műholdat állította föld körüli pályára. Ilyen esetben teljesen természetes, hogy a rakéta kilövésének első fokozatánál használt hajtómű visszazuhan a Földre, a gondos tervezésnek köszönhetően olyan viszont szinte soha nem fordul elő, hogy a hajtómű lakott területre zuhanjon. Szinte.

A Nagy Menetelés 4C rakéta indításánál viszont valamit eléggé elszámolhattak, ugyanis a hatalmas hajtómű éppen egy Sanhszi tartományban álló házra zuhant, és átszakítva annak tetejét, a nappaliban landolt. Kész szerencse, hogy a szobában a baleset alatt senki sem tartózkodott, de a képeket elnézve az anyagi kár elég jelentős.

A Yaogan-27 műholdat egyébként a hivatalos verzió szerint a földi folyamatok megfigyelésére és természeti katasztrófák megelőzésére fogják használni, de több forrás szerint valójában egy kémműholdról van szó. Ezt a teóriát erősíti az a tény is, hogy a kínaiak nem jelentették be előre a rakétakilövést.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.