Mark Buchanan fizikus szerint „bölcsebb volna várni”, el is mondta, miért.

Az Egyesült Államok után már Kína is elkezdett aktívan ufókat keresni, miután az elmúlt időszakban egyre több felvételt hoztak nyilvánosságra rejtélyes repülő tárgyakról – például erről:

Újabb ufófelvételt szivárogtattak ki az Egyesült Államok Haditengerészetétől

Egy fekete valami mozog ide-oda a levegőben, majd egyszer csak elkezd ereszkedni az óceán felé, aztán hirtelen eltűnik a vízben.

A Nature korábbi szerkesztője, Mark Buchanan fizikus szerint hálásnak kell lennünk azért, hogy még nincsenek idegen civilizáció létezésére utaló bizonyítékaink, ugyanis

„rendkívül veszélyes lehet számunkra, ha megpróbálunk kapcsolatba lépni a földönkívüliekkel. Mindenekelőtt még ki kellene találnunk, hogy egyáltalán érdemes és biztonságos-e felvenni velük a kapcsolatot, illetve, hogy az arra irányuló törekvéseket hogyan tudnánk szervezett módon kezelni”

– szerinte minél hamarabb szigorú szabályozást kellene bevezetni nemzeti és nemzetközi szinten is.

Buchanan határozottan figyelmeztet, hogy körültekintőnek kell lennie az amatőr csillagászoknak és ufókutatóknak is, hiszen akár egyetlen ember befolyásolhatja az egész bolygónk jövőjét, „az emberiség sorsa pedig nem hagyható egy maroknyi rádiócsillagászra”.

Továbbá a fizikus arra is rámutat, hogy mivel Naprendszerünk viszonylag fiatal, más civilizációk akár évmilliókkal előttünk járhatnak, azt pedig a történelem is megmutatta, hogy mi történik akkor, ha egy technológiailag fejlett társadalom találkozik egy kevésbé fejlett társadalommal.

Zárásként pedig csak annyit mond Buchanan, hogy figyelembe véve az első kapcsolatfelvétellel lehetséges kockázatait,

„bölcsebb volna várni”.

Eközben...

Kiszivárgott a nagy ufójelentés: nem kizárt, hogy idegen eredetű objektumok látogattak meg minket

Hamarosan lejár a határidő, és nyilvánosságra kell hozni az elmúlt évtizedek ufóészleléseiről készült dokumentumokat az Egyesült Államokban – ebből szivárgott ki most ki néhány infó.

(Forrás: Futurism, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában