A digitális asszisztensek sok mindenre jók. Megmondják a pontos időt, válaszolnak a kérdéseinkre, segítenek a mindennapi feladataink elvégzésében. Na és rendőrt is hívnak, amikor kell. Márpedig Új-Mexikóban tényleg kellett.

Az Egyesült Államok délnyugati tagállamában ugyanis egészen elfajult egy családi vita. Olyannyira, hogy Eduardo Barros már lőfegyvert ragadott, majd azzal fenyegetőzött, hogy megöli a barátnőjét. Az elborult agyú férfi a veszekedés hevében feltette a nagy kérdést: kihívtad a sheriffeket?

Ha jól értelmezzük a helyzetet, Barros képzelgése volt az, amely végül is a vesztét okozta. Ugyanis a kérdés angolul kicsit félreérthető volt, legalábbis a ház személyi asszisztensének. Az okoseszköz ugyanis a „Did you call the sheriffs?” kérdésnek a „call the sheriffs” részét utasításként értelmezte. Így hát megtörtént az, amitől a veszélyes férfi – addig talán alaptalanul – tartott.

Az Amazon és a Google digitális asszisztense

Ugyanis az okoskütyü ezek után tárcsázta a 911-es segélyhívót, majd amikor az operátor is szembesült a vita komolyságával, a rendőrség odaküldött egy kommandós egységet, így a nő és a lánya épségben elhagyta a helyszínt. Mint utólag kiderült, a férfi korábban sem volt egy mintapolgár, a családon belüli erőszak csak egy volt az elkövetett bűnei közül, így a hatóságok őrizetbe vették.

(via)

És ezt olvastad már?
Igazi vamzer a Zoom újítása