Így mentenek ki egy repülőgép-hordozót a viharos tengeren
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mind ismerjük azt a frusztráló érzést, amikor a repülőgép-hordozónk lerobban a tenger közepén, nem? A normális ember ilyenkor felébred az álmából, de ha történetesen tényleg van egy repülőgép-hordozód, akkor ennyivel nem lehet elintézni a dolgot. És ilyenkor jön a Nikolay Chiker vontatóhajó, ami valószínűleg a legtökösebb vízi jármű, amit valaha építettek.

Az oroszok elég nagy szószban voltak 2012-ben: egyetlen repülőgép-hordozójukat, az Admira Kuznetsovot éppen Szíria partjaihoz akarták átirányítani, hogy erőt demonstráljanak vele az Aszad-rezsim mellett, ehelyett viszont csak azt sikerült demonstrálniuk, mennyire elavult a flottájuk: az elrettentésnek szánt hajó egy durvább vihar következtében simán megrekedt Spanyolország partjainál, és ha nincs Nikolay, akkor talán azóta is ott keltené a nemzetközi feszültséget.

A fenti videónak, ami csak múlt héten került nyilvánosságra, egyébként már a létezése is elég meglepő, hiszen az oroszok eddig nem nagyon igyekeztek a világ tudtára hozni, hogy mi történt a repülőgép-hordozójukkal.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.