A Reuters értesülései szerint a telefon annyira nem fogy, hogy az Apple ötvenről harmincmillió eladott készülékre módosítja a csúcstelefon első negyedévre kitűzött célszámait.

A Reuters ezt a tajvani Economic Daily című újság értesüléseire alapozza, akik a cég ügyeiben jártas (meg nem nevezett forrásoktól) kapták az infót. Máshonnan persze nem is nagyon kaphatták volna, hiszen az Apple nem közöl hivatalos adatokat sem az eladásokról, sem pedig a kitűzött célszámokról.

A visszafogott érdeklődés leginkább az iPhone X rekordmagas árából fakadhat, hiszen a csúcstelefon még az USA-ban is ezer dollárba kerül, Magyarországon pedig a nagyobb, 256 GB-os tárhellyel ellátott verzió ára messze négyszázezer forint fölött van.

Emellett a telefon eladásinak valószínűleg az sem tett jót, hogy már novemberben tudni lehetett, hogy gondok vannak az iPhone X gyártásával, így elképzelhető, hogy sokan letettek róla, hogy karácsonyra megszerezzék a telót, márpedig a legtöbb iPhone ilyenkor talál gazdára.

Azt is hozzá kell tenni, hogy a harmincmilliós negyedéves célszám csak iPhone-mércével mérve számít csalódásnak, hiszen az eredetileg tervezett ötvenmillió eladott készülékkel az iPhone X lett volna minden idők legsikeresebb (vagy legalábbis legjobban rajtoló) telefonja.

(Forrás: Index, Reuters)

És ezt olvastad már?
Egy magyar műholdat visz az űrbe Elon Musk rákétája