A csúcsmodellek után a Samsung bemutatta azt a két okostelefonját, amivel a középkategóriában tör előre. Sok paraméterükben megegyezik az A35 5G és az A55 5G, de azért akadnak közöttük különbségek.

A Samsung egyszerre mutatta be két középkategóriás telefonjának új generációját, ami nem véletlen, hiszen az A35 5G és az A55 5G számos paraméterében megegyezik. Mind a két készülék ugyanazt a 6,6 colos, 1080 x 2340 pixel felbontású AMOLED kijelzőt kapta, 120 Hz-es képfrissítéssel, és az 5000 milliamperórás akkumulátoruk is egyforma, amit legfeljebb 25 wattal lehet tölteni.

Persze akadnak különbségek is, amelyek feljebb pozícionálják az A35 5G-nél az A55 5G-t.

Az előbbinél például alapáron 6 GB memória jár, és opcióként 8 GB választható, míg az utóbbinál a 8 GB az alapfelszerelés, és felárért 12 GB-tal is kérhető. 128 és 256 GB tárhely közül lehet választani, és a csúcsmodellekkel ellentétben itt memóriakártyával lehet bővíteni.

Mindkét készülék főkamerája 50 megapixeles, amihez optikai képstabilizálás is jár,

mellette az A35-nél 8 megapixeles, az A55-nél pedig 12 megapixeles az ultranagy látószögű kamera, ami mellé 5 megapixeles makrókamera is tartozik a hátlapon. A szelfikamera az A55-nél már 32 megapixeles, és a középkategóriában sem kell már lemondani az NFC-ről.

Szinte lehetetlen első pillantásra megkülönböztetni a két készüléket, annyira egyforma a dizájnjuk, de kézbe véve kiderül a különbség, az A55 ugyanis fémkeretet kapott, míg az A35-nél műanyagból készül a keret. A fehér, kék és sárga színek is egyformák, de a lilás árnyalat csak az A55 5G-hez lesz kérhető. A Samsung ráadásul ötéves frissítést garantál a készülékekhez.

Ez is érdekelhet:

A mesterséges intelligencia beköltözött a Samsung Galaxy S24-sorozatba

Az elsők között vettük kézbe a Samsung idei csúcstelefonjait, és el is mondjuk, mit tudnak.

Nem a mesterséges intelligenciától jó a Samsung Galaxy S24 Ultra

A mesterséges intelligencia beköltözött a Samsung csúcsmodelljébe, de nem ezért szerettük annyira az S24 Ultrát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Elfelejtették kiengedni a Malév-gép futóművét, 243 km/óra sebességgel szálltak le hasra

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés