Két fogós kérdés, amire fel kell készülnöd, ha Samsung Frame tévét veszel
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megnéztük a Samsung új tévéjét, ami tényleg úgy néz ki, mint egy képkeret, de cserébe fel kell készülnöd néhány váratlan kérdésre.

Egész pontosan a következő két kérdéssel fogsz szembesülni, amikor áthívod az ismerőseidet vendégségbe, és megpillantják az új szerzeményedet:

  • Hogyan került hozzád Bellotto Bernardo A firenzei Piazza della Signoria című képe?
  • És ha már elloptál egy ilyen nagy értékű festményt a Szépművészeti Műzeumból (amihez vérmérséklet szerint akár gratulálhatnak is, elvégre nem kis teljesítmény), akkor nem lett volna-e jobb mondjuk az ágy fölé kiakasztani, mint hasmagasságban tárolni a kanapéval szemben?

A Samsung Frame TV ugyanis annyira meggyőző összehatást kelt, hogy a hazai bemutatón (amit stílszerűen a Szépművészeti Múzeumban tartottak) toporogtam is egy kicsit azon tűnődve, hogy vajon komplett hülyét készülök-e csinálni magamból. Azért mégiscsak kínos lett volna, ha elkezdem lendületesen fotózni a tévéket, aztán egyszer csak szólnak, hogy

A keretből diszkréten kilógó vezeték végül eldöntötte a kérdést, de az már ebből is látszik, hogy a Samsung tényleg kiváló munkát végzett, amikor a fejükbe vették, hogy olyan tévét csinálnak, ami pont úgy néz ki, mint egy képkeret. Az összhatást erősíti a valódi fából készült keret, valamint hogy Művészeti Módban beállíthatunk paszpartut is a kép köré (azt a fehér izét a tényleges kép körül), így a tévé tényleg úgy néz ki, mintha egy üveg mögötti festmény (vagy legalábbis egy festmény kópiája) lenne.

A Samsung emellett megoldotta, hogy a tévé és a fal között ne legyen semmi, így ha a készülék nem lábakon áll, hanem a falra van felakasztva, még festményszerűbbnek tűnik. Ennek záloga a tévé mellett található kis doboz, ugyanis ebbe van kiszervezve, amit ki lehet szervezni, például a számtalan csatlakozó és az elektronika egy része. Az esztétikai összhatást növeli, hogy a Frame TV-khez is elérhető a nemrég bemutatott Észrevétlen Csatlakozás technológia, vagyis a készüléket egy egészen vékony vezetékkel csatlakoztathatjuk a konnektorhoz.

Mindez persze nem számítana, ha maga a kép béna lenne, de a Frame TV-k technikailag ugyanannyit tudnak, mint a Samsung legjobb OLED-tévéi, vagyis egy 4K-s felbontású, LED-es panel van bennük, és támogatják a HDR10 technológiát is, ami nagyobb fényerőt és szebb színeket kölcsönöz.

Az én fogós kérdésem amúgy az volt, hogy

Ami eléggé húsbavágó kérdés egy olyan tévénél, ami egyfolytában be van kapcsolva. Mégiscsak szívás, ha a Híradón halványan átsejlik a Reggeli a szabadban sziluettje. Nos, erre a válasz az, hogy a tévé "nem hajlamos a beégésre", mivel

  • egyrészt nincs állandóan bekapcsolva, ugyanis a készülék egy mozgásérzékelő szenzorral érzékeli, ha valaki a közelében van,
  • másrészt a képek folyamatosan rotálódnak, vagyis nincs idejük beleégni a képernyőbe.

A saját képgaléria pénzügyileg sem kifejezetten megterhelő: az Art Mode használata állítólag legfeljebb néhány száz forinttal emeli meg a villanyszámlát, ami valószínűleg nem különösebben vágja padlóhoz azokat, akik megengedhetik maguknak, hogy 600 vagy 900 ezer forintot (ennyibe kerül a Frame 55 valamint 65 colos változata) pengessenek ki egy tévéért.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.