A Samsung nem sokat agyalt azon, hogy mit kéne változtatnia a szinte tökéletes csúcsmodelljén: természetesen semmit. Egy szinte észrevehetetlen, de fontos változás azért mégis történt.

A Samsung legújabb csúcskategóriás telefonját a legtöbb helyen mától lehet megvásárolni, a Samsung pedig ennek örömére egy egész napos bemutatót tart/tartott a Westendben levő Experience Store-ban, ahol bárki kipróbálhatta az S7-et és az S7 Edge-et. Természetesen nem hagytuk ki a lehetőséget.

Szubjektív felmérésünk szerint a legnagyobb érdeklődés egyébként a telefonok mellett kiállított Gear VR virtuális valóság-szemüveget övezte, ami minket kicsit sem lepett meg, hiszen korábban mi is próbáltuk, és tényleg eszméletlen nagy királyság - meg hát lássuk be, hogy a telefonokon olyan sok néznivaló nincsen, mert a Galaxy S7 alig-alig változott az elődhöz képest.

Ez rosszat nem jelent, hiszen az előd történetesen generációja legszebb telefonja volt, egyetlen nagyobb hibával, amit viszont az S7-ben sikerült kijavítani: az S6-ban még teljesen lapos, így nem túl kényelmesen fogható hátlapot kicsit meghajlították a széleknél, így az új telefon érezhetően kényelmesebb fogást biztosít.

A másik észrevehető változás az 5,5 colos Edge oldalsávjának a jobb kihasználtsága, amin az eddiginél több hely van a kedvenc alkalmazásoknak, és már a legfrissebb híreket is megkapjuk egy mozdulattal.

A kamera ugyan megapixel-számban fogyott az elődhöz képest, a pixelek mérete viszont nőtt, és az f/1.7-es fényértéknek köszönhetően elvileg sötétben is jobb képeket készít. Utóbbit nem tudtam kipróbálni, ugyanis az Experience Store-ban elég jó a világítás, de az biztos, hogy az elődhöz hasonlóan a Galaxy S7 is elég jó minőségű képeket csinál.

Magyarországon egyébként a teló az erősebb, Exynos 8890 procival kapható, aminek egyetlen hátulütője a brutális melegedés lehet, hiszen az elődöt már egy ennél gyengébb proci is rendesen megizzasztotta. Hogy az új vízhűtéses rendszer mennyire akadályozza meg a telefont abban, hogy izzó kemencévé változzon a kezünkben, azt néhány perces nyomkodással nem lehet megállapítani, az mindenesetre jó jel, hogy az elég kemény Antutu benchmark teszt közben csak enyhén langyosodott a hátulja.

Jobbra az 5,5 colos Edge, balra az 5,1 colos sima Galaxy S7

Ja igen, a Samsungosok voltak olyan figyelmesek, hogy a kiállított telefonokra belőtték a wifit is, így természetesen azonnal lehúztam az egyikre az Antutut, lássuk, mit tud. Bár a tesztkészülék nem teljesen hozta azokat a számokat, amiket a korábban kiszivárgott fotók alapján várhattunk, de így is bődületesen erős: a 127 ezres összpontszám majdnem a kétszerese annak, amit a tavalyi év legerősebb telefonjának számító Galaxy S6 tudott, és tegyük hozzá, hogy ezeket a teszteket mi a szerkesztőségben rögtön a gyári visszaállítás után, teljesen szűz telefonon szoktuk elvégezni, nem egy napok óta nyüstölt telón.

A látottak alapján a Samsungot idén is nehéz lesz megszorongatni a legjobb androidos telefon trónjáért vívott harcban, főleg, ha hozzátesszük, hogy az S7 szintén kompatibilis a már emlegetett Gear VR-ral, ami mindössze negyvenezer forintba kerül, és a konkurencia egyelőre még csak hasonlót sem nagyon tud felmutatni.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában