A tavalyi év talán legjobb androidos telefonja után a Samsung idén nem akart olyan nagyot dobni, inkább a biztos utat választva fejlesztgették szépen tovább a csúcskategóriás telefonjukat, ami a rengeteg kiszivárgott infó ellenére azért így is tudott egy-két meglepetéssel szolgálni.

A barcelonai Mobil Világkongresszus közönségének mindenképpen, hiszen ők Gear VR-szemüvegben élvezhették az új telefon kicsomagolását.

Mivel az elmúlt hetekben szinte minden kiszivárgott már a Galaxy S7-ről, így a bemutató sok újdonságot nem tartalmazott, de a rend kedvéért azért lássuk, miben változott a telefon az elődhöz képest:

  • Új, 12 megapixeles kamera, ami az f/1.7-es fényérzékenységének köszönhetően minden eddiginél jobb éjszakai képeket csinál. Bár az alacsony megapixel-szám elsőre riasztó lehet, az első külföldi hands-on tesztek szerint a telefon kamerája valóban kiváló, ami nem is meglepő, hiszen amellett, hogy a Samsung növelte a pixelek méretét, az autofókusz is gyorsabb lett, mint az S6-ban volt.
  • A telefon vízálló, IP68 védelemmel van ellátva, ami azt jelenti, hogy akár fél órát is kibír másfél méteres mélységben.
  • Hosszabb kihagyás után a telefonba visszatért az SD-kártya foglalat, vagyis az S7 belső tárhelyét memóriakártyával is bővíthetjük.
  • Az LG G5-höz hasonlóan a Galaxy S7-ben is megjelenik az "always on" kijelző, vagyis alacsony energiafogyasztás mellett a képernyőn folyamatosan láthatjuk az olyan információkat, mint az idő, a dátum, a nem fogadott hívások és értesítések anélkül, hogy fel kéne oldanunk a kijelzőt.
  • Bővítették az Edge hajlított kijelzőben rejlő funkcióit is: a gyors híváslista és a kedvenc alkalmazások mellett már az üzeneteinket is elérhetjük, és az ikonok is nagyobbak lettek.
  • Ahogy az várható volt, a Galaxy S7 két méretben érkezik: a sima S7 5,1 colos, míg az Edge 5,5 colos QHD (2560x1440 pixeles) felbontású kijelzőt kap. A telefon Snapdragon 820 és Exynos 8890 procikkal lesz elérhető, 4 GB RAM-mal.

A legérdekesebb persze az volt, vajon mit kezd a Samsung az ölükbe pottyant virtuális valósággal, amiben momentán messze vezetik a mezőnyt más gyártókhoz képest. Ezt természetesen nem is akarják ár kiengedni a kezükből, annyira nem, hogy minden előrendelt Galaxy S7-hez ajándékba adnak egy Gear VR virtuális valóság-szemüveget.

A Galaxy S7-ben egyébként is komoly hangsúlyt fektettek a játékélmény javítására, így amellett, hogy a telefon sokkal gyorsabb, mint az elődje, megjelenik benne a Vulkan API is, ami állítólag négyszer jobb grafikát tesz lehetővé alacsony fogyasztás mellett. Emellett a telefonban olyan, a PC-knél már megszokott funkciókat ad a játékosok kezébe, mint például a zavaró értesítések kikapcsolása a játék idejére, vagy a játék rögzítésének a lehetősége.

A másik nagy durranás az új hűtési rendszer, amire nagy szükség is van, hiszen a Galaxy S6 már a mostani VR-játékoktól is elég gyorsan túlmelegszik, így az S7 brutális teljesítménye önmagában édeskevés lenne a jobb grafikájú virtuális valóság-játékokhoz, ha azokat csak percekig élvezhetnénk. Az új vízhűtéses rendszerrel ez a probléma remélhetőleg megoldódik.

A Samsung végezetül egy vadiúj kamerát is bemutatott a virtuális valóság jegyében, a Gear 360-at, amivel a nevéhez híven 360 fokos videókat rögzíthetünk, majd tölthetjük fel őket a Youtube-ra vagy a Facebookra.

A Galaxy S7 Magyarországon hivatalosan március 11-től lesz elérhető, de a Telenornál már most is előrendelhető (előfizetéstől függően) 235-70 ezer forintos áron, amihez az első húsz megrendelő ajándék Gear VR-szemüveget is kap.

UPDATE: A telefon időközben a T-Mobile-nál és a Vodafone-nál is előrendelhetővé vált, és a március 10-ig megrendelt telefonokhoz mindkét szolgáltatónál ingyen Gear VR szemüveg is jár.

(Fotó: Samsung, Nicolas Debock)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

További cikkeink a témában