Eddig soha nem látott kamerával érkezett meg az új Samsung Galaxy S9

A Samsung a tavalyi nagy redizájn után idén a fontolva haladás hagyományait folytatta, de a Mobil Világkiállításon bemutatott Samsung Galaxy S9-ben azért így is vannak olyan újdonságok, amiket más telefonnál még nem nagyon láthattunk.

Ahogy azt várni lehetett, a telefon külsőleg semmit sem változott az S8-hoz képest, amit annyira szó szerint kell érteni, hogy szemből pontosan ugyanúgy néz ki, mint az elődje. A sima S9 kijelzője 5,8 colos, az S9 Plusé pedig 6,2 colos, és a kijelző felbontása is maradt 2960x1440 pixeles.

A komoly változások a telefon hátoldalán történtek, és ezek közül csak a kisebbik, hogy az ujjlenyomat-olvasó végre jó helyre került, vagyis a kamera alá, így nem fogdossuk össze az objektívet a telefon feloldása közben.

Állítható rekesznyílás, szuperlassítás

Ennél fontosabb maga a kamera, ami elég jelentős átalakuláson ment keresztül: kis fáziskéséssel ugyan, de a Galaxy S-széria is belépett a duál kamerás telefonok sorába, legalábbis ami az S9 Plust illeti, ebben ugyanis a sima, 12 megapixeles kamera mellett találunk egy széles látószögű kamerát is. A kisebbik S9 ezzel nem büszkélkedhet, viszont azzal igen, hogy a világon elsőként állítható rekesznyílást kapott, vagyis válthatunk f/2.4-es és f/1.5-ös rekesznyílás között (minél kisebb az érték, annál nagyobb a rekesznyílás, vagyis annál több fényt tud beengedni egységnyi idő alatt. Ennek ugye elsősorban éjszakai fotóknál van jelentősége).

Ezzel viszont még nincs vége a felturbózott kamera újdonsült funkcióinak, ugyanis a Galaxy S9 kapott egy szuperlassítás funkciót is, amivel másodpercenként 960 képkockát tudunk rögzíteni.

Intelligens szkennelés

A Samsung továbbfejlesztette az S8-ban bemutatott íriszszkennert és arcazonosítást is, vagyis intelligent scan néven egyesítették a két funckiót, ami elvileg az eddiginél is biztonságosabb bejelentkezést tesz lehetővé. Emellett elhozza nekünk az Apple-nél már látott animált emojikat is (AR hangulatjelek), vagyis magunkból is csinálhatunk animált figurát.

A Samsung szerencsére nem követte mindenben ennyire lelkesen az Apple-t, ugyanis

ami miatt normális esetben persze nem kéne hozsannákat zengeni, de a mai világban ez már-már exkluzív fícsörnek számít.

Snapdragon 845, Exynos 9810

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a telefon ezúttal is kétféle processzorral érkezik: az USA-ban és az ázsiai országokban a legújabb Snapdragon 845 hajtja a telót, Európába (így hozzánk is) viszont a Samsung saját fejlesztésű Exynos 9810-es procijával érkezik. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt azért elég biztosan mondhatjuk, hogy a kétféle hardver között csak minimális eltérés lesz teljesítményben. Nem annyira minimális lesz az eltérés viszont az S9 és az S9 Plus teljesítménye között, ugyanis míg a sima S9-ben maradt a 4 GB RAM, a nagyobbik telefon 6 GB memóriával büszkélkedhet. Az S9 emellett AKG sztereó hangszórókat is kapott, így sokkal jobb hangminőségre számíthatunk, mint egy átlagos telefonnál.

Megváltozott a DEX-dokkoló is, amiben már nem állítva, hanem fektetve van a telefon, és a csatlakozók száma is kibővült, így az eddiginél is kényelmesebben varázsolhatunk számítógépet a mobilunkból.

És az ára...

Rossz hír a végére: a telefon valamivel drágább lett, mint az elődje. A sima S9 ára 280 ezer, míg az S9 Plusé 310 ezer forinttól indul (az előrendelési időszakban 30 ezer forinttal olcsóbban, ha visszaküldöd a régi telefonod), és a megszokott fekete és kék színek mellett immár lilában is lehet kapni (persze valószínűleg nem emiatt lett drágább). A telefont február 25-től lehet előrendelni, és akik így tesznek, már március 16-án kézhez kaphatják az új telójukat.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon