Az önjutalmazó pszichológia működik, brit tudósok bebizonyították, hogyha időnként motiválod magad, tényleg nagyobb kedved lesz elvégezni azokat a feladatokat, amikhez elsőre nincs nagy kedved. Például ha nem akar menni a futás, fuss zenével, amihez jól jön egy új füles, például a Sennheiser Momentum Sport.

Volt már korábban is a Sennheisernek kifejezetten sportolásra termett fülbedugós fülhallgatója, de az új Momentum Sport több újdonságot is tartalmaz. Első kérdés, hogy mennyire ügyesen bújik meg a füledben. Ez a legnehezebb feladat, mert egyszerre kell biztosan kapaszkodnia a hallójáratodban, még akkor is, ha egy-másfél órás izzasztó tevékenységet végzel, és közben olyan észrevétlennek lennie, mintha a zenét nem a telefonod és a fülhallgató szolgálná, hanem közvetlenül a fejedben szólna a zenekar.

Ez simán megy, háromféle méretű dugókészlet jön a fülessel, és további három méretben elérhető fülecskével tehetjük még pontosabbá a Momentum Sport illeszkedését. Talán a futás a legnehezebb feladat, amit egy ilyen fülhallgatónak ki kell bírnia, mert az izzadás, rázkódás és a hosszú edzés kifog egy rosszul megtervezett eszközön.

A Momentum Sport viszont pazarul működött a futásteszten.

További előny sportolás közben, hogy a Polarral kötött együttműködésnek köszönhetően

fejlett érzékelők segítségével folyamatosan monitorozhatjuk pulzusunkat és testhőmérsékletünket,

amit nemcsak a készülék saját appjában, hanem a Polar Flowban és számos más kompatibilis alkalmazásban is elmenthetünk a sporttevékenységhez párosítva.

Miért jó a Polar Flow az edzéshez?

Az applikáció átfogó elemzéseket és személyre szabott edzésterveket kínál, ez egyfajta aktivitási naplóként is szolgál. Az adatokat megnézheted részletes grafikonokon is, ezzel segítve az edzés optimalizálásában és a fejlődés nyomonkövetésében.

Az egyik leginnovatívabb funkció a bőrhőmérséklet mérése, ennek változásával nyomon követheted a hidratáció változását, például amikor a tested dehidratált, a bőröd hőmérséklete emelkedhet, mert kevesebb víz áll rendelkezésre a hőelvezetéshez. Ez különösen fontos intenzív edzések során, ahol gyorsan veszthetsz folyadékot.

A bőr hőmérsékletének emelkedése azt is jelezheti, hogy a test keményen dolgozik, és az adatok feldolgozása segít a sportolóknak optimalizálni az edzés intenzitását, a pulzusadatokkal együtt átfogó képet adva az edzés hatásairól a szervezetre, és a környezeti körülményekhez is könnyebb alkalmazkodni vele.

Még a stresszt és a kimerültséget is jelezheti a bőrhőmérséklet változása, ezzel segítve megérteni, mikor szükséges a pihenő, és mikor folytathatod az edzést. A Polar beépített érzékelői a szívritmus-változékonyságot is figyelembe veszik, a hirtelen változások figyelésével egészségügyi problémákat is felderíthet.

Sennheiserhez méltó a hangminőség, ráadásul különféle hangsémákat állíthatunk be, amiket helypozícióhoz is hozzá tudunk rendelni. Így mondjuk a munkahelyen vagy otthon másképp szól a zene, és a helyszínhez hozzárendelhetjük a zajkioltás mértékét is. Kültéri futás vagy bicajozás közben érdemes nem teljesen kizárni a külső zajokat, hiába jó a zene, a biztonság előrébb való.

Van egy plusz szolgáltatása is az aktív zajkioltásnak, ami csak a szélzajt szűri ki. Nem vicc, egy holland tesztelő például teljesen odavolt ezért az üzemmódért, mert náluk a szélcsend ismeretlen fogalom. Egyébként a zajátengedés mértékét is állíthatjuk, és ezen kívül

ezernyi más apró részlet is segít a Sennheiser alkalmazásában, hogy teljes egészében magunkra szabjuk a fülest.

Apropó személyre szabás: háromféle színben érhető el a sportfülhallgató: mélyzöld, fekete és szürkéskék. És természetesen a tok is ezekben a színekben érkezik, ami egyébként vezeték nélkül, és USB-C foglalatról is tölthető.

Ha már töltés, egy vezeték nélküli eszköznél fontos szempont az üzemidő. Maga a fülhallgató 6 órát bír egy töltéssel, de ha visszatesszük a tokba, akkor rögtön újra feltölt, ha előtte a tokot is feltettük töltőre. A tokból 18 órányi üzemidőt nyerhetünk ki. Egy egész napos, több átszállásos, aktív filmnézéses repülőutat vígan bírt nálunk a fülhallgató, miközben az utazás az aktív zajkioltásnak és a pazar hangélménynek köszönhetően sosem volt még ennyire pihentető. Bátran kijelenthetjük, hogy a Sennheiser Momentum Sport nem csak aktív sportolóknak, hanem olyanoknak is ajánlható, akik egy apró termetű, de nagytudású fülbe dugható fülhallgatóra vágynak.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Audio Partner.

Ez is érdekelhet:

A hang, ahogy korábban nem hallhatta senki – 75 éves a Sennheiser

Az 1945-ben alapított Sennheiser története egy istállóból átépített farmházban kezdődött a Hannover melletti Wedemarkban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában