Az adatvezérelt szolgáltatások, a fintech, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság, az IoT dev és az ipar 4.0 áll az idei fókuszban.

Átfogó képet ad a dübörgő digitális forradalomról Magyarország és a régió egyik legnagyobb okostechnológiával és startupokkal foglalkozó konferenciája, a Smart 2017 az Akváriumban, április 5-én.  A konferencia az aktuális fejlesztői témákon túl többek között az egészségügyet, a pénzügyi világot, a telekommunikációt és közlekedést alapvetően meghatározó hazai és nemzetközi techmegoldásokat mutatja be.

Ipar 4.0, dolgok internete (IoT), adatvezérelt folyamatok, fintech, medtech, virtuális valóság (VR) és mesterséges intelligencia (AI) – divatos hívószavak, amelyek jelenleg a technológia által leginkább befolyásolt és leggyorsabb ütemben fejlődő területeket jelölik. Legyen szó globális technológiai óriásvállalatról, vagy ambiciózus, innovatív startupról, itthon és nemzetközi szinten is jelenleg a fenti területeken folytatják a legjelentősebb fejlesztéseket.

A konferencián ennek megfelelően a legfrissebb magyar innovációk bemutatkozása mellett nagy multicégek vezető szakemberei is részt vesznek. Előadást tart többek között Claire Penny, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás területén nemzetközileg vezető szerepet betöltő IBM Watson szakértője, Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója, számos hazai és nemzetközi befektető, és részt vesznek az ipar 4.0 úttörőinek számító Audi, a Saab, valamint a fintech szektor nagyvállalati és induló képviselői is.

Hogyan közlekedik majd a jövő városlakója?

A technológiai fejlődés miatt jelenleg a közlekedés az egyik legdinamikusabban fejlődő terület. A konferencián Vitézy Dávid, a közlekedési múzeum vezetője mutatja be, milyen lesz a közlekedés a jövő városában, Michaletzky Bálint, a GreenGo vezetője pedig a Budapesten közelmúltban indult autómegosztó szolgáltató eddigi tapasztalatairól számol be. Mellettük előad az egyik legígéretesebb magyar startup, az önvezető technológia területén világszinten a legnagyobb cégek által is keresett megoldást fejlesztő AImotive, valamint a Commsignia képviselői is.

Élethosszig tartó kódolás

Az informatikusképzés aktuális kérdéseit felvonultató NextGen of IT tematika a munkaerőpiacot érintő hr-vonatkozású, kereslet-kínálat kérdésekre keresi a válaszokat és alkalmazható megoldásokat, ahol olyan cégek képviselői szólalnak meg, mint a Google, a McKinsey, a CodeCool, a Green Fox Academy és a Mosaik.

Rendhagyó startuppörzsölés

A globális vállalatok és már piacképes megoldásokat kínáló innovatív vállalkozások mellett a Smart 2017 hagyományosan teret ad a feltörekvő startupoknak is. Nem lesz ez másként idén sem, viszont a korai fázisú cégek a mostani eseményen egy teljesen új, rendhagyó formátumú „mesterkurzuson” vehetnek majd részt. Egy szakmai előválogatást követően a programra jelentkező, korai fázisban lévő startupok személyes konzultáció keretében kapnak tanácsadást vezető szakértőktől és vállalkozóktól a startupépítés szempontjából olyan releváns témákban, mint termékmenedzsment, UX, tőkebevonás, értékesítés, az üzleti modell kialakítása és az agilis módszertan.

További információ és regisztráció:  www.smartconference.hu

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

El kellett titkolni, hogy a szovjet géptípus konstrukciós hibája miatt zuhanhatott le a Malév Il–18-asa Párizsnál

Megfejtették a bálnák kísérteties énekének titkát

További cikkeink a témában