Az amerikai Ideal Conceal fegyvergyártó cég egy olyan pisztollyal lepné meg a világot, amely összecsukható állapotban úgy fest, mint a legújabb iPhone. Ennél jobb álcát pedig a mai világban el sem lehetne képzelni.

A cég ezzel a csalogató reklámszöveggel győzné meg a vásárlókat:

„Az okostelefonok mindenütt ott vannak, így az új pisztolyod könnyen beolvad a környezetébe, hiszen összecsukott állapotban gyakorlatilag észrevehetetlenné válik.”

Bár a stukker még nem került forgalomba, de már így is jött rá egy rakás előrendelés, ami nem csoda, hiszen önvédelmi eszköznek sem utolsó.

Az Ideal Conceal ügyvezetője, Kirk Kjellberg úgy véli, szükség van az iPhone-nak tűnő pisztolyra, mert sok helyen nem igazán nézik jó szemmel azt, ha valaki pisztolyt hord magánál, hiába is mondja ki a fegyverviseléshez való jogot az amerikai alkotmány. (Sőt, maga az ötlet is onnan származik, hogy egy gyermek egyszer meglátta az ügyvezető saját fegyverét egy étteremben, ettől pedig halálra rémült.)

Ugyanakkor az európai hatóságok attól tartanak, hogy az Amerikai Egyesült Államokban 395 dollárért legálisan megvásárolható fegyver könnyen átkerülhet az európai feketepiacra

– és mivel az öreg kontinensen amúgy is zűrös időket élünk meg, ez bizony egyáltalán nem jönne jól.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés