A Sony budapesti sajtórendezvényén kipróbáltuk a gyártó legújabb szupervékony és pillekönnyű hordozható számítógépeit.

A japánok legfrissebb Vaio Pro 13 ultrabookja a Sony közlése szerint jelenleg a világ legkönnyebb érintőkijelzős laptopja. A 13,3 colos kijelzővel szerelt készülék alig 1049 gramm, vagyis szinte meg sem érezzük, hogy becsúsztattuk a táskánkba. Az újdonságba a mai elvárásoknak megfelelően Full HD, vagyis 1920x1080 pixeles kijelző került, melynek kiváló képminőségéről többek közt a Triluminous, illetve X-Reality technológiák gondoskodnak. A gépben a legújabb, immár negyedik generációs Intel Core i5 processzor rejtőzik, a RAM kapacitása 4 GB.

A villámgyors 128 GB-os SSD meghajtóval, NFC chippel, Exmor R szenzoros webkamerával, háttérvilágításos billentyűzettel és szénszálas/alumínium borítással rendelkező ultrabook egy feltöltéssel mintegy 8 órán keresztül használható. A Windows 8 operációs rendszerű, ezüst és fekete színben rendelhető ultrabook hazai forgalmazása a napokban kezdődik meg.

A Vaio Pro 13 testvérmodellje, a Vaio Duo 13 annyiban tud többet, hogy nem csak egy egyszerű laptop, hanem egy akár notebookként, akár pedig tabletként is használható hibrid készülék. A különleges kialakítású és a Sony szerint igen strapabíróra tervezett Surf Slider mechanikájú újdonság 1340 gramm, és típusjelzéséből könnyen kikövetkeztethető, hogy 13,3 colos display található benne, ami a kistesóhoz hasonlóan Full HD felbontású.

A mintegy 16 órás használati idővel rendelkező, 3G/LTE-kompatibilis hibrid érintőkijelzőjét nemcsak ujjunkkal, hanem a gyárilag mellékelt cerkával is remekül lehet kezelni – egy-egy feljegyzés vagy skicc elkészítése gyerekjáték. A Windows 8 szoftveres készülékben többek közt Intel Core i5 processzor, 4 GB RAM és egy 128 GB-os SSD található.

A Sony a felsőkategóriás ultrabookon kívül az elérhetőbb árú normál notebookok terén is újít. A Vaio Fit 15 egy karcsú alumínium laptop, melynek fedelén gyémántvágóval készítik el a jól ismert Vaio márkajelzést. Ez a 2600 grammos hordozható számítógép úgynevezett hibrid HDD-t kapott, melynek lényege, hogy a 750 GB-os normál merevlemez mellé egy 8 GB-os SSD-t is kapunk. Ily módon adott a nagy kapacitás, másrészt garantált a gyors rendszer- és alkalmazásindítás. A Full HD érintőkijelzős Vaio Fit 15 Intel Core i5 processzort és 8 GB RAM-ot kapott, illetve többek közt egy DVD SuperMulti Drive is van benne.

A legolcsóbb kategóriában a Sony Vaio 14E és 15E típusjelű modellek számítanak újdonságnak. Itt természetesen nem a maximális teljesítményen és az ultravékony kivitelen van a hangsúly, hanem sokkal inkább a kiváló minőségű ClearAudio+ hangzáson, illetve az NFC egyérintéses technológián. Az Intel Pentium 987, Intel Core i3, illetve Intel Core i5 processzorokkal rendelkező, 1366x768 pixeles kijelzős készülékek tömege 2200–2500 gramm közötti, mindegyik modellben van DVD-író, a merevlemez pedig kiviteltől függően 500 GB – 1 TB kapacitású.

Támogatott és ajánlott tartalmaink