Miközben a Samsung és a Huawei (meg az LG) éppen az összhajtható telefonokban fut egymással versenyt, a Sony egészen más irányba indult el egy olyan telefonnal, ami 21:9-es képarányú kijelzővel érkezik.

A Sony Xperia 1 már a nevében is jelzi, hogy ez egy új korszak kezdete, a japán gyártó új csúcskategóriás telefonja pedig valóban olyan, amihez hasonlót eddig nem láttunk.

A 6,5 colos, 4K-s felbontású OLED-kijelző egészen különleges képminőséget ígér, de persze a legfontosabb tulajdonsága a 21:9-es képarány, ami az eddigi infók alapján két dologra lesz jó:

  • egyrészt teljes pompájában élvezhetjük a szélesvásznú filmeket és jónéhány játékot (többek között az Asphalt 9-et és a Fortnite-ot),
  • másrészt két alkalmazást is futtathatunk egymás mellett.

A Sony Xperia 1 ezen túlmenően is számtalan érdekességet hoz, például a különleges színbeállításokat, amelyek "mozifilmszerűbbé" teszik a videóinkat és a Sony drága walkmanjeiből ismert nagy felbontású audiót, valamint a LDAC tömörítési és DSEE HX felskálázó technológiát.

A Sony emellett a fényképezőgépeiből is hozott néhány érdekes újdonságot, például a szemkövető autofókuszt (ami automatikusan az alany szeméhez igazítja a fókuszt) valamint a másodpercenként tíz fotót készítő sorozatfelvételt.

A Sony Xperia 1 technikai oldalról is egy tisztességes telefon lett, hiszen a készülékben a legújabb Snapdragon 855 procit és 6 GB RAM-ot találunk, emellett pedig tripla hátlapi kamerát 2x-es optikai zoommal (igaz, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó egyelőre kimaradt).

Hogy mikor és pontosan mennyiért kerül boltokba az új telefon, egyelőre nem tudjuk, de az biztos, hogy valamikor tavasszal már Magyarországon is kapható lesz.

Kipróbáltuk a Samsung jubileumi, gyilkos telefonját

Az S10 Plus legdurvább verziójában 12 GB RAM és 1 TB tárhely van, és több mint félmillió forintba kerül.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában