Ahogy az várható volt, a Samsung az új Galaxy S10 bemutatóján végre lerántotta a leplet a hajlítható telefonjáról, ami egyszerre elképesztő... és elképesztően drága.

A Galaxy Fold névre keresztelt telefon egy 4,6 colos, HD+ felbontású AMOLED kijelzővel érkezik, ami viszont széthajtható, így belül feltárul egy 7,3 colos, QXGA+ (vagyis nagyjából Full HD) felbontású táblagép.

A Samsung a felhasználói felületet is úgy alakította, hogy a lehető legjobban megfeleljen az új lehetőségeknek, így a Foldon egyszerre három alkalmazást is megnyithatunk.

A telefonban összesen hat kamera van: három a hátlapon (egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 12 megapixeles széles látószögű, valamint egy 12 megapixeles telefotó kamera 2x-es optikai zoommal), kettő belül, egy pedig az előlapon. A Foldnak a teljesítménye is brutális, hiszen 12 GB RAM-ot és 512 GB tárhelyet találunk benne, emellett 4380 mAh-os akksit.

Sajna van még valami, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ugyanis az április 26-tól kapható telefon 1980 dollárba fog kerülni, és bár a magyarországi árát egyelőre nem tudjuk, nagyjából biztosra vehető, hogy 550 ezer forintnál többe fog kerülni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Akkora szél volt, hogy egy utasszállító szuperszonikus sebességre gyorsult

Az ArubaCloud Innovációra ösztönző Programozói Hackathonja

További cikkeink a témában