Nincs annyi sör a világon, amennyit mi gondolatban megittunk munka közben, ezért tulajdonképpen örülünk neki, hogy nincs olyan robotkarunk, mint Erik Sortónak, mert már régen alkoholisták lennénk.  

A férfi csak rágondol, hogy a szájához emeli a friss, hideg sört, és abban a pillanatban a friss, hideg sör tényleg a szájához emelkedik. Na ez meg miféle sötét mágia?

A trükk a következő: a 13 éve mozgásképtelen férfi három évvel ezelőtt egy olyan agyi implantátumot kapott, amelynek segítségével a gondolataival képes irányítani a mellette elhelyezett robotkart. A technológia mára annyira fejlett, hogy Sorto akár kő-papír-ollózni is tud a gondolatai segítségével, meg persze önállóan sörözni a haverokkal, vagy egy hirtelen mozdulattal véletlenül végigborítani a sört az asztalon, szóval minden olyasmit, amit egy normális ember egy átlagos péntek este csinál.

A fejlődés egyébként megdöbbentő, hiszen ezt a technológiát csak 2006-ban kezdték el fejleszteni, és akkor még az is nagy dolognak számított, hogy Matthew Nagle a gondolatai segítségével megmozdított egy kurzort.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában