A generációváltáson átesett Xbox játékgép egyik fő vonzereje a megújult Kinect szenzor lehet, melyhez remélhetőleg kiváló játékok is érkeznek majd.

A Microsoft a múlt héten leplezte le a még 2005-ben debütált és azóta közel 80 milliós darabszámban árusított Xbox 360 sokak által várt utódját, az egyszerűen csak Xbox One névre keresztelt játékkonzolt. Ezzel párhuzamosan a 2010-ben bejelentett és mintegy 25 millió példányban értékesített Kinect szenzornak is megérkezett az utódja, Kinect 2 néven.

Az alábbi videón alaposan szemügyre vehető az újgenerációs mozgásérzékelő tudása, illetve megismerkedhetünk a vadonatúj funkciókkal is. Az új mélységérzékelő megoldással ellátott Kinect 2 a fejlesztők szerint a korábbinál mintegy háromszor nagyobb érzékenységű, illetve pontosságú, és a látószöge is 60 fokkal nagyobb lett.

A Full HD felbontású kamerával rendelkező, infravörös szenzora révén akár teljes sötétségben is látó Kinect 2 algoritmusai kiszámítják, a játékosnak körülbelül hol található a tömegközéppontja, kiszámítják az izmok aktuális állapotát, emellett pedig arra is képesek, hogy az arcunkat figyelve megállapítsák az aktuális pulzusunkat. A továbbfejlesztett arc- és hangfelismeréssel büszkélkedő Kinect 2 hardveresen mindenképpen ütőképesnek tűnik, vagyis most már csak olyan játékokra lesz szükség, melyek élvezetes formában ki tudják aknázni a benne rejlő lehetőségeket.

Az Amazon jelenleg 599 eurós (185 ezer forint) áron listázza a Kinect 2 szenzoros Xbox One-t és nagy riválisát, a Sony PlayStation 4-et is. Az újgenerációs konzolok várhatóan a negyedik negyedévben jelennek meg a kereskedelmi forgalomban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez történik az asztronautákkal, amikor bekapcsolják az ISS hajtóműveit

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés