Ez az a karkötő, amit keresel - legalább is ha régi vágyad, hogy egy laza erőlökéssel főzd le a kávét, vagy nyiss ki egy ajtót.

A Sphero Force Band karkötőt először a januárban rendezett CES szórakoztatóelektronikai-kiállításon láthattuk, de akkor még mindössze csak annyit tudott, hogy kézmozdulatokkal irányíthattuk vele a BB-8 droidot. Azóta viszont szépen felcseperedett, annyira, hogy képes valódi jedi-erővel felruházni a viselőjét.

A karkötő háromféle mozdulatot képes felismerni: az erőlökést (Force Push), az erőhúzást (Force Pull) és az erő... stopot (Force Stop, tényleg nem tudjuk, mi a magyar megfelelője), ezeket pedig teljesen szabadon konfigurálhatjuk be a telefonunk segítségével. Így lehetségessé válik, hogy mondjuk egy erőlökéssel bekapcsold a kávéfőzőt, vagy egy erőhúzással leoltsd a villanyt.

Sajnos az elmetrükköt egyelőre nem tudja, ráadásul ahhoz, hogy tökéletesen működjön, szükséged lesz olyan eszközökre, amelyek támogatják az IFTTT-szabványt, de legalább magáért a karkötőért nem kell sokat fizetned: mindössze 80 dollárért, vagyis alig 23 ezer forintért megrendelheted a gyártó honlapjáról. Vedd vagy ne vedd, de ne próbáld.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában