Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nyomkövető, jelnyelv-fordítógép és társkereső alkalmazás is volt a régió legnagyobb startup versenyén, a CEE Lift Off!-on. Te melyiknek toltad volna oda a 4,2 millió forintos pénzdíjat?

Bár a SmartMobile 2015 konferencia keretében lezajlott verseny győztesét már április 8-án kihirdették, minket azért érdekelne, hogy akkor is ugyanez lett-e volna a végeredmény, ha kizárólag rajtad múlik, hogy ki nyeri a 15 ezer dolláros pénzdíjat, és ezzel együtt a lehetőséget, hogy a Loffice irodájában részt vegyen az OXO Labs féléves akcelerátor-programjában. Eljött a te időd, mert most jól megszavaztatunk, de először is lássuk a jelölteket.

Anigmo

Minek kapcsolgatni a kapcsolót, amikor létezik már mozgásérzékelős technológia is? Az Anigmo kapcsolóinál éppen elég, ha elhúzod a kezedet az érzékelő előtt, és máris lőn világosság, fűtés vagy nyitott ajtó, ugyanis az érintés nélküli szenzorokat (amelyek darabja 40 dollár) bármilyen kapcsolóval működő eszközhöz felszerelheted.

Jingle

A Jingle-ről korábban már mi is írtunk, de nem árt feleleveníteni a dolgokat: a Tinder-szerű alkalmazás azzal csavar egyet a jól ismert ismerkedő program módszerén, hogy a regisztrációkor kitöltött adatok alapján minden fotó alatt megjelenik egy Jingle-meter is, ami azt jelzi, hogy az illető mennyire passzol hozzád, így nem kizárólag egy-két kép alapján kell meghoznod a súlyos döntéseket. Ezzel még nincs vége a jónak, mert ha összejön a randi, az applikáció a közös hobbik és érdeklődési körök alapján tippeket is ad, hogy mi legen a program az első randin.

Locca

A Locca egy full-extrás nyomkövető, amely a szokásos Bluetooth-kapcsolat mellett a létező összes módon, GPS-szel, wifivel és GSM-hálózaton keresztül is követi a dolgaidat, legyen az autó, kutya vagy gyerek, így biztosítva, hogy az értékeid soha ne vesszenek el.
A gyufásdoboz méretű nyomkövető helyzetét a számítógépeden vagy telefonon tudod nyomon követni, és csilingelni valamint világítani is tud, hogy mindig könnyen megtalálható legyen. Darabja 100 dollár.

SignAll

A SignAll egy automata jelbeszédfordító program, amely egy webkamera és egy Kinect mozgásérzékelős rendszer segítségével jelentősen megkönnyíti a siket emberek kommunikációját. A rendszer egyelőre az észak-amerikai ASL jelnyelv fordítására képes, amelyet nagyjából a siketek fele, mintegy ötvenmillió ember beszél a világon.

Exelean

Az Exelean a programozást ötvözi a közösségi megoldásokkal, vagyis nagyon tömören abban segíti a programozókat, hogy a számításaikat megosszák másokkal, vagy akár az egész Exelean-közösséggel, így pedig sokkal gyorsabban találhatnak megoldást egy-egy problémára.

Gatherer

Aminek a mottója az is lehetne, hogy "mert nincs fent mindenki Facebookon". Az alkalmazás a programok szervezésében segíti a felhasználót, mégpedig olyan módon, hogy az összes ismerősünk elérhetőségét egy helyre gyűjti, így bárkit el tudunk érni egyszerre, függetlenül attól, hogy fent van-e Facebookon, vagy csak sms-ben tartja a kapcsolatot a külvilággal. A meghirdetett esemény időpontjára a meghívottak az alkalmazáson keresztül szavazhatnak, ha pedig megvan a fix időpont, akkor a Gatherer automatikusan kiértesíti az összes meghívottat.

Handy Smart TV

Az Android TV-hez hasonló ötlet, amellyel nagyon egyszerűen irányíthatjuk az androidos tévénket. Gyakorlatilag egy távirányító androidos tévéhez, amely a hasonló megoldásokhoz képest gyorsabb és egyszerűbb megoldást ígér.

SpringTab

Ha szembesültél már azzal a problémával, hogy a kedvenc híroldalad tele van olyan hírekkel, amik téged tulajdonképpen nem is érdekelnek, akkor a SpringTabet neked találták ki. A program analizálja a látogatók érdeklődését aszerint, hogy milyen cikkekre kattintanak, és ezek alapján személyre szabja az oldal tartalmát. Tehát ha téged például csak a sport érdekel, akkor soha többé nem kell gazdasági vagy politikai hírekkel foglalkoznod, hiszen azok meg sem jelennek a te személyre szabott újságodban.

Ustamp

A Ustamp gyakorlatilag a hűségkártya online megfelelője, amellyel a hagyományos hűségkártyákhoz hasonlóan bónusz pontokat gyűjthetsz a vásárlások után, és ezeket a pontokat később tetszés szerint felhasználhatod. Nem kell hozzá más, mint egy okostelefon, amelyre a QR-kód beolvasásával automatikusan megkapod a bónusz pontjaidat. A Ustamp egyelőre főként Budapesten használható, ahol már több tucat kávézó, étterem és bár csatlakozott a programhoz.

Vita Infinita

Egy közösségi családtag- és családfa-felkutató alkalmazás, amelyen keresztül felvehetjük a kapcsolatot a távoli rokonokkal a világ minden pontján, és Wikipédia-szerűen, együtt hozhatjuk létre a család történetét, személyes emlékekből építkezve.

Melyik lesz a következő nagy durranás?

A versenyt egyébként a mini nyomkövetőt készítő Locca csapata nyerte, a közönségszavazás győztese pedig a jelnyelv-fordító SignAll lett. Gratulálunk a győzteseknek.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.