Hajlamos vagy elbambulni, miközben hangosan gondolkozol beszélgetés közben? Tessék, itt az MI, ami oda igazítja a szemgolyódat beszélgetés közben, ahová kell.

Az online beszélgetések felturbózására szemkontaktus alkalmazást készített az NVIDIA. A Maxine Eye Contact felméri, hogyan néznél a kamerába természetesen, majd

úgy korrigálja a képet, mintha folyamatosan fenntartanád a szemkontaktust, akkor is, ha mondjuk felolvasol valamit vagy hívás közben csekkolod a mobilodat.

Több tanulmány kimutatta, hogy javítja a személyes kapcsolatot és az információ befogadását is, ha beszélgetés közben fenntartod a szemkontaktust. Ha tehát hajlamos vagy elbambulni jobbra-balra, miközben fogalmazod a mondandódat vagy hangosan gondolkozol, akkor nagyon hasznos lehet az eszköz.

Az szemkontaktus szoftver felhőalapú, szabadon hozzáférhető, és a fő feature mellett még mást is tud, például kiszűri a zajokat, kiiktatja a szoba visszhangját.

Talán a magánbeszélgetéseknél nem életbevágó, de az üzleti életben vagy bármilyen formálisabb meetingen valóban hasznos lehet.

Ez is érdekelhet:

Émelyítően gusztustalan pizzareklámot készített a mesterséges intelligencia

Legfeljebb Drakulának vagy az amstetteni rémnek jönne meg a kedve a pizzázáshoz.

A ChatGPT megmondta, hogyan súlyzózz otthon, hogy erősödj is, mi pedig megmutatjuk

Szóval így kellene kézi súlyzóval edzened otthon egy mesterséges intelligencia szerint.

{https://player.hu/tech-3/a-chatgpt-verse

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában