Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A londoni orosz nagykövetség Twitteren osztotta meg a hírt, hogy az ISIS vegyi fegyverekhez jutott, de közben elkövettek egy hatalmas hibát. Az internetezők pedig nem kegyelmeztek.

Szíriával kapcsolatban egy ideje nagyjából egy szabály van: bárki bármit mond, az vagy igaz, vagy nem. Hogy az Aleppo környékén harcoló extremisták több teherautónyi vegyi fegyverhez jutottak, ahogy az orosz nagykövetség állítja, akár igaz is lehetne, hiszen egy ideje nyílt titok, hogy Törökország (vagyis inkább annak elnöke, Recep Tayyip Erdoğan) fegyverekkel is támogatja a kurdok és Bassár El-Aszad ellen is harcoló ISIS-t (az ezt megszellőztető újságírókat pedig éppen most ítélik el egy olyan perben, amit akár koncepciósnak is nevezhetnénk).

Csakhogy az orosz nagykövetség elkövetett egy kapitális hibát, amikor ezt az infót megosztották Twitteren: mivel az említett teherautókról értelemszerűen nem volt fényképük, illusztrációként egy videójátékot, egész pontosan a Command&Conquer-t használták.

Ez elsőre akár jó ötletnek is tűnhetne, hiszen ha egy valódi fényképet használnak illusztrációnak, valószínűleg elég gyorsan megkapták volna, hogy az nem is ott és nem is arról készült, az oroszok pedig megint hazudnak, de azért sokkal jobban így sem jártak: az internetezők vették a lapot, és pillanatok alatt széttrollkodták az orosz nagykövetséget.

Bizonyíték, hogy az ukrán fasiszták megsértik a Minszki Egyezményt

Drónvideó Baghdadi titkos búvóhelyéről

Az ISIS űrhajóflottát épít, amivel inváziót indítanak a Föld ellen

Íme egy fotó az extremistákról

Az ISIS újabb terrorakciót tervez

(Forrás: Gizmodo)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.