A Tiny Planet az egyik legmókásabb Photoshop-trükk, amelynek segítségével a panorámafotóinkból gyönyörű mini világokat varázsolhatunk.

1. Első lépésként nyiss meg egy panorámafotót a Photoshopban (File->Open). A legjobb a 360 fokos panorámafotó, de ha ilyen nincs kéznél, akkor kevésbé széles képekkel is lehet próbálkozni.

2. A kép méretezésénél (Image->Image Size) vedd ki a pipát az oldalarány megtartása (Constrain Proportions) mezőből, majd a magasságot állítsd ugyanakkorára, mint a szélesség. Elavultabb gépeknél a nagyon széles (mondjuk 5000 pixel fölötti) képeket érdemes ezelőtt a lépés előtt lekicsinyíteni, különben ennek a számításnak az elvégzése akár percekbe is beletelhet. Ha mindent jól csináltál, akkor a végeredménynek egy absztrakt műalkotáshoz kell hasonlítania.

3. A kép elforgatásánál (Image->Image Rotation) válaszd ki a 180 fokos forgatást.

4. A szűrőknél válaszd ki a torzítást és ezen belül az ellentétes koordinátákat (Filter->Distort->Polar Coordinates), majd válaszd ki a Téglalap alakúból poláris opciót (Rectangular to polar) és okézd le. Készen is vagyunk.

És ezt olvastad már?
Megalkották a bolygó egyik legbrutálisabb mágnesét, majd jött a robbanás
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!